Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 14-05-2010

Politie arresteerde 4 stappers in een druk bezocht centrum

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een druk bezocht centrum. Naast het beteugelen van enkele op handen zijnde opstootjes werden vier bezoekers aangehouden. Drie daarvan maakten zich schuldig aan poging diefstal fiets. Het drietal, drie jongens van 19 en 20 jaar uit Loon op Zand en Kaatsheuvel werden in de Telegraafstraat op heterdaad opgepakt nadat ze poogden een fiets weg te nemen. Agenten troffen bij één van hen een standaard onder zijn kleding aan. Op het bureau zijn de afgehoord. Er werden 5 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het fout parkeren en wildplassen.

Politie pakt jongen op na melding beroving met vuurwapen

TILBURG - De politie heeft gisteravond ter hoogte van de Lage
Witsiebaan een 16-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van een beroving in de omgeving van de Moerse Dreef. Het slachtoffer, een 54-jarige man uit Tilburg deed aangifte. In het belang van het onderzoek is de verdachte op het bureau in verzekering gesteld.

Het slachtoffer wandelde gisteravond rond de klok van 22.00 uur, samen met een kennis langs het Wilhelminakanaal in de richting van de Moerse Dreef. Vanuit tegemoetkomende richting naderden hen een fietser die het tweetal passeerde. Het slachtoffer liep verder en hoorde enkele momenten later iemand achter hem roepen. Hij keek om en herkende de persoon als zijnde de jongen die hem eerder passeerde. De jongen eiste geld en zette zijn woorden kracht bij door te dreigen met een
vuurwapen. Het slachtoffer stond zijn portemonnee af waarop de verdachte weg fietste in de richting van de Kruidenbuurt. Het
slachtoffer meldde de politie telefonisch wat hem overkomen was waarop agenten zich richting de kruidenbuurt spoedde. Op de Lavendelweg troffen ze een jongen die voldeed aan het opgegeven signalement. Het lukte de politie hem korte tijd later aan te houden. Tijdens de fouillering trof de politie de portemonnee van het slachtoffer en een alarmpistool aan. De fiets van de jongen bleek na controle gesignaleerd te staan.

Hardloper belaagt door inzittenden passerende auto

OISTERWIJK - Een 50-jarige hardloper uit Haaren is gistermiddag belaagd door de inzittenden van twee personenauto's. De man liep rond 13.30 uur over de Laarakkerweg. Op dat moment passeerde hem een auto met hoge snelheid. De Haarenaar attendeerde de bestuurder op zijn snelheid waarop de auto stopte. De bestuurder, een 30-jarige man uit Oisterwijk stapte uit en zocht de confrontatie met de hardloper. Tussen hem en het slachtoffer ontstond een woordenwisseling waarbij getrokken en geduwd werd. De Oisterwijker liep daarop terug naar zijn auto, pakte een ijzeren staaf en sloeg daarmee de Haarenaar. De vriendin van de verdachte, een 25-jarige Oisterwijkse vrouw en twee familieleden die op dat moment passeerden, een 23-jarige en 58-jarige man, beiden eveneens afkomstig uit Oisterwijk bemoeiden zich met het gevecht. Het lukte het slachtoffer los te komen van zijn belagers. De daders reden weg waarop de Haarenaar de politie informeerde. Agenten traceerden de auto's van het viertal bij een woning in Oisterwijk waar ze zijn aangehouden. De Haarenaar liep ten gevolge van de mishandeling een ribfractuur op. Het viertal is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Politie pakt broer op voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisterochtend in de Albertus Magnusstraat een 19-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De jongen is op het bureau in verzekering gesteld.

Gisterochtend ontving de politie de melding dat de 19-jarige zoon des huizes, tegen de wil van zijn familieleden de woning binnendrong. De jongen vernielde de voordeur om binnen te kunnen komen, ondanks een contactverbod wat de rechter hem opgelegd heeft. In de woning trachtte hij de slaapkamerdeur van zijn 25-jarige zus te vernielen. Het lukte de vrouw, die zich uit angst opgesloten had, de deur fysiek dicht te houden. Nadat de politie geïnformeerd was vluchtte de verdachte de woning uit. Agenten troffen de man aan de in Albertus Magnusstraat waar hij ingerekend werd.

Motorrijder ernstig gewond bij eenzijdig verkeersongeval

TILBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte gisteravond een 19-jarige motorrijder uit Berkel-Enschot ernstig gewond. Hij is met letsel aan onder andere bekken, benen en vele schaafwonden overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis. Het slachtoffer droeg geen beschermende kleding.

Het slachtoffer reed gisteravond rond 20.30 uur als bestuurder van een motor over de Lovense Kanaaldijk. Door onbekende oorzaak kwam hij ten val en schoof daarbij ruim 70 meter over de klinkers door tegen een hekwerk. Zijn motor kwam enkele tientallen meters verder tot stilstand.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 14-05-2010 13:45 | © Regio Midden en West Brabant |