Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 14-05-2010

Arrestatie 16-jarig meisje na mishandeling 23-jarige vrouw

OUDENBOSCH: De politie heeft donderdagavond omstreeks 23.30 uur in een woning in Oudenbosch een 16-jarig meisje aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 23-jarige vrouw uit Delft. De politie onderzoekt het incident waarbij meerdere jongeren het slachtoffer op het Station belaagd zouden hebben.

Het slachtoffer verklaarde dat ze bij het Station aan het wachten was op de trein. Aan de overkant stond een groepje jongeren, 4/5 jongens en een meisje, Volgens het slachtoffer begon dat meisje een ruzie uit te lokken met haar. Het groepje jongeren ging om de aangeefster staan. Een van de jongens pakte haar van achteren bij haar beide armen vast, terwijl dat meisje haar begon te slaan in het gezicht en te schoppen. De agenten zagen dat ze boven een van haar ogen een dikke blauwe bult had.

Het slachtoffer werd na de mishandeling door haar moeder gebeld waarna ze haar het verhaal vertelde. Vader kwam naar het station en
achterhaalde het huisadres van het meisje dat zijn dochter geslagen had. Hij is daar met zijn dochter naar toe gegaan. Volgens hen zette de verdachte weer een grote mond op, waarna de politie werd gebeld die het meisje heeft aangehouden. De verdachte is aan het bureau in verzekering gesteld. Een van de 16-jarige jongens die bij het incident betrokken was, is vandaag ook gehoord,. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar het incident.

Twee arrestaties tijdens toezicht in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur tijdens het horecatoezicht in het Roosendaalse uitgaanscentrum een recalcitrante dronken 19-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die niet voldeed aan de vordering om het centrumgebied te verlaten. De agenten spraken de man aan nadat hij in een broodjeszaak klanten had lastig gevallen.

Omstreeks 01.50 uur werd op de Kloosterstraat een 49-jarige Roosendaler aangehouden ter zake rijden onder invloed. De automobilist werd gecontroleerd nadat gezien was via het cameratoezicht dat hij onvast ter been was en in een auto stapte. Hij blies 575 ugl. Hij had naar eigen zeggen vijf glazen Bacardi Cola gedronken. Zijn rijbewijs is vanwege het hoge percentage ingevorderd.

Jongen (16) na achtervolging aangehouden

ROOSENDAAL: Agenten hebben donderdagavond na een achtervolging omstreeks 21.00 uur op de Egelantier een 16-jarige Roosendaalse jongen aangehouden. De dienders zagen de knul op de Willem Dreesweg op een bromfiets rijden en een overtreding maken. Hij reed namelijk over de rijbaan in plaats van het aldaar gelegen verplichte (brom)fiets pad. De agenten wilden hem daarvoor een bekeuring gegeven en gaven een stopteken. De bromfietser reed een doodlopende weg in, liet zijn bromfiets achter en rende te voet weg. Hij kon uiteindelijk door bike agenten aangehouden. De knaap bleek geen bromfietsrijbewijs te hebben. De kentekenplaat bleek door de eigenaar te zijn gemeld als vermist. Ook aan de brommer zelf was gerommeld, mogelijk is deze van diefstal afkomstig. De jongen bleek te zijn weggelopen uit een instelling in Ossendrecht. Hij is inmiddels opgehaald en teruggebracht.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 14-05-2010 14:00 | © Regio Midden en West Brabant |