Nederlanders besparen 500.000 euro binnen acht weken met MyCityDeal

14/05/2010 14:31

MyCityDeal

Amsterdam, 14 mei 2010

Op 19 maart 2010 lanceerde MyCityDeal in Nederland een nieuwe manier van online shoppen; in groepsverband producten en diensten kopen en hiermee kortingen opstrijken van minimaal 50%. Iedere dag biedt de shopping website een nieuwe groepsaanbieding voor de stad waarin je woont.

MyCityDeal heeft in de afgelopen acht weken haar community een besparing opgeleverd van 500.000 euro met ruim 550 deals voor bijna 60 steden in Nederland.

MyCityDeal plaatst elke dag een nieuwe aanbieding van producten en services met een hoge kwaliteit voor elke grote stad in Nederland op het gebied van lifestyle. Hierbij gaat het om de beste restaurants, beauty & wellness arrangementen, sportactiviteiten, evenementen, bioscoopbonnen, hotel overnachtingen en nog veel meer. Na gratis aanmelding op de website teken je in voor de deal en met een minimum aantal deelnemers is de deal beklonken. Er zit geen maximum aan het aantal deelnemers, het minimum is afhankelijk van de aanbieder van de deal. Aanbetaling gaat direct per creditcard of Ideal wanneer je besluit mee te doen, en als de deal niet doorgaat wordt er niks van je rekening afgeschreven.

Naast bekendmaking van de dagelijkse groepsdeal via de website maakt MyCityDeal ook gebruik van de populariteit van sociale netwerken als Facebook, Hyves en Twitter. MyCityDeal Amsterdam heeft sinds de lancering al meer dan 1600 fans. Gebruikers kunnen de linkjes van de aanbieding doorsturen aan hun vrienden. Wanneer zij via diezelfde link ingaan op de deal ontvangt de gebruiker een tegoed van zes euro. De deals van MyCityDeal leveren niet alleen fikse kortingen of tegoeden op, maar zorgen ook voor een dosis inspiratie om van de bank af te komen en nieuwe plekken te ontdekken of activiteiten te ondernemen in de eigen woonplaats of door heel Nederland.

Over MyCityDeal

MyCityDeal is opgericht in Duitsland in december 2009 en afgekeken van het geslaagde Amerikaanse Groupon.com. Binnen een maand hebben in Nederland al ruim 600 bedrijven zich aangemeld voor deelname. Momenteel is MyCityDeal vooral actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen. Na Duitsland en Nederland is MyCityDeal in 14 landen waaronder Engeland, Spanje, Zweden, Oostenrijk en Frankrijk zeer succesvol. De doelstelling is om alle steden binnen Europa met 100.000 inwoners de beste deals te bieden. In Nederland werken inmiddels 36 mensen bij MyCityDeal. De ambitie is om dit uit te laten groeien tot een bedrijf met 70 werknemers voor het eind van het jaar.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie