Gemeente Heiloo


OV-fietsbox Heiloo officieel geopend

Heiloo, 4 mei 2010

Â

Het NS-station van Heiloo heeft er een OV-fietsbox bij. Sinds 27 april kunnen reizigers in Heiloo een van de twintig OV-fietsen huren die aan de westzijde van het station staan, vlakbij woonzorgcentrum Overkerck. Op dinsdag 11 mei om 15.30 uur opent wethouder Rob Opdam de OV-fietsbox samen met Joost Ravoo, regiodirecteur NS Randstad Noord.

Â

Met de komst van de OV-fiets is Heiloo en omgeving nog beter te bereiken, vindt wethouder Rob Opdam. âHet is een voorbeeld van een groene oplossing om het laatste stukje van je reis af te leggen.

Wie uit de trein, bus of auto stapt, kan nu zo op de fiets naar het werk of richting de duinen fietsen.â

Â

De fietsbox is een glazen huisje waarin de OV-fietsen staan. Iedereen die een abonnement heeft op de OV-fiets kan 24 uur per dag gebruik maken van de huurfietsen. Aanmelden voor een OV-fietsabonnement kan via www.ov-fiets.nl. Een abonnement kost ⬠9,50 per jaar, daarmee is het mogelijk om voor ⬠2,85 per dag (20 uur) een fiets te huren. Je kunt dan met een NS-pas of OV-fietspas binnen een minuut een fiets te huren voor het laatste stukje van trein naar eindbestemming. In Nederland zijn er al meer dan 200 uitgiftepunten voor de fietsen.

Â

De fietsbox in Heiloo is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidies van de provincie Noord-Holland en NS OV-fiets BV.

Â

Meer informatie over OV-fiets kunt u vinden op www.ov-fiets.nl