Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"Samba is melodisch zo uniek, zo vrolijk en zo leuk" Brazilian Jazz Session met Ferial: iedere woensdag in De Badcuyp

We kunnen er niet genoeg op hameren: De Badcuyp is laagdrempelig. Voor jou betekent het dat je makkelijk naar binnen stapt, voor artiesten betekent het dat ze makkelijk, graag en vaak aan het experimenteren slaan. Zo ontstaan er nieuwe samenwerkingen, interessante stijlmixen en onze programmering is dan ook uniek in Amsterdam. Muziek is geen kwestie van alleen luisteren. Muziek gaat in De Badcuyp om delen, inspireren, verbazing en verbroedering.

Iemand die nog harder gelooft in de bindende werking van muziek dan wij, is jazzpianiste Ferial. 'Music unites us all, friends and strangers' zegt ze op haar website en dat klinkt ons als muziek in de oren. Ferial Karamat Ali is zeker geen stranger in de internationale jazzscene. Ze gaf optredens in Europa en de VS, trad op met internationale grootheden als Rhiannon, speelde op beroemde festivals/podia zoals Het North Sea Jazz Festival en in het Bimhuis. Bovendien organiseert ze onder de titel Circulate the Soul het ene interessante jazzproject na het andere en sinds een paar maanden is Ferial, tot onze trots, iedere week te vinden in De Badcuyp.

"Waarom een Brazilian Session en geen gewone jazzsessie? Ik heb in mijn carrière met zo veel musici samengespeeld, en vroeg of laat komen ze allemaal uit bij Braziliaanse jazz, bossa nova, samba. Ik weet niet waarom dat zo is, ik denk dat het komt omdat Braziliaanse muziek zo ontzettend breed is. Ritme, de catchy lyrics, de harmonische structuren, dat komt allemaal samen in deze muziekstroming. Samba is melodisch zo uniek, zo vrolijk, zo leuk", aldus Ferial. Brazilian Jazz Session in De Badcuyp is het best bewaarde geheim van liefhebbers en kenners van warmbloedige improvisatie jazz en bossa nova. Omdat wij dus geloven in muzikale verbroedering delen we het geheim graag met je. Ferial duikt wekelijks in haar artiestenbestand en brengt iedere woensdagavond topartiesten samen voor een Braziliaanse improvisatie sessie op ons podium. We noemen een Lo van Gorp, we noemen een Lilian Vieira. Ook jij bent van harte uitgenodigd, Brazilian Jazz met Ferial, iedere woensdagavond, in De Badcuyp Centrum voor Muziek.

Ferial

Brazilian Jazz Session onder leiding van Ferial
Iedere woensdag, aanvang 20:30.
De Badcuyp Centrum voor Muziek.

http://www.myspace.com/ferialkaramatali
http://ferialmusic.hyves.nl/
http://www.badcuyp.nl/