C/TAC


---

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 14 mei 2010

Ctac ziet voorzichtig rendementsherstel in eerste
kwartaal 2010

Kerncijfers

miljoen (tenzij anders vermeld) Q1 2010 Q4 2009 Q1 2009

Omzet 18,0 15,8 20,6 Bedrijfsresultaat 0,5 -2,0 1,0 Bedrijfsresultaat voor bijzondere posten -0,5 Nettowinst 0,2 0,5 Aantal medewerkers ultimo (headcount) 481 465 492

Hoofdpunten


· Vraag ICT diensten trekt voorzichtig aan; licht herstel eerste maanden 2010
· Omzet stijgt met 14% ten opzichte van het vierde kwartaal 2009; autonome omzetstijging 8%

· Licht positief bedrijfsresultaat van 0,5 miljoen
· Focus in 2010 op versterking marktpositie en verder rendementsherstel

Henny Hilgerdenaar, CEO: "In de eerste maanden van 2010 is bij Ctac sprake van een licht herstel van de vraag naar ICT diensten. Als gevolg van een hogere bezettingsgraad en een verbeterd resultaat op projecten lieten de omzet en het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal van dit jaar een stijging zien ten opzichte van het laatste kwartaal van 2009. Daarmee is de negatieve kwartaaltrend van het afgelopen jaar gekeerd. We zien in de voorbije maanden wat meer beweging in de markt en daarmee ook een toegenomen belangstelling voor onze diensten. We gaan door met het versterken van de organisatie door efficiencyverbetering en optimalisatie van de kwaliteit van onze dienstverlening. Daarbij zullen behoud van specialistische kennis en intensieve interne samenwerking belangrijke uitgangspunten zijn."

Omzet en resultaatontwikkeling
Over het eerste kwartaal 2010 heeft Ctac N.V. (Ctac) een omzet gerealiseerd van 18,0 miljoen. Dit is een stijging van 14% ten opzichte van het vierde kwartaal 2009. De autonome omzetstijging ten opzichte van het vierde kwartaal bedroeg 8%. Het resterende deel van de omzetgroei (6%) wordt verklaard door de overname van de Yellow groep (Y2b en Y&R) en overname van Meridian IT (business one).

Ten opzichte van het eerste kwartaal 2009 is de omzet met 13% gedaald. De autonome omzetdaling ten opzichte van het eerste kwartaal 2009 bedroeg 17%.


1





Van de kwartaalomzet was 2,3 miljoen afkomstig uit de verkoop van licenties en onderhoudscontracten (Q1 2009: 3,1 miljoen). Circa 0,9 miljoen van de licentieomzet betrof nieuwe projecten, het overige deel bestond uit onderhoudscontracten (Q1 2009: 2,0 miljoen).

Het bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal van 2010 bedroeg 0,5 miljoen positief (Q4 2009: 0,5 miljoen negatief; Q1 2009: 1,0 miljoen positief). De negatieve trend in de resultaatontwikkeling gedurende 2009 is in het eerste kwartaal van 2010 gekeerd. Dit is het gevolg van een hogere bezettingsgraad en een beter resultaat op projecten.

In de eerste maanden van 2010 zijn er geen significante wijzigingen opgetreden in de financiële positie van Ctac.

Nieuwe initiatieven in het eerste kwartaal
Eind januari 2010 rondde Ctac de overname van 52% van de aandelen van Yellow2B en Yellow & Red af. De cijfers van Yellow2B en Yellow & Red zijn met ingang van januari geconsolideerd. Ook heeft Ctac eind januari de opening van een vestiging in Parijs bekendgemaakt. Deze nieuwe organisatie zal zich, onder de naam Ctac France, met name toeleggen op het leveren van retailoplossingen aan middelgrote bedrijven. In het kader van de verdere internationalisering van de Multi Channel-oplossing XV Retail heeft Ctac tegelijkertijd ook een 50,5% belang in Alpha Distri genomen. Deze onderneming is eveneens met ingang van januari geconsolideerd.

Op 11 maart 2010 heeft Ctac een meerderheidsbelang in Meridian IT, mkb-leverancier van SAP Business One, genomen. Deze overname past in de strategie van Ctac om zijn Business One-activiteiten uit te breiden. Door de overname versterkt Ctac zijn positie in de markt voor mkb-oplossingen op basis van SAP-software. Meridian is met ingang van maart geconsolideerd in de cijfers meegenomen.

Vooruitzichten
Naast de focus op verder rendementsherstel zal Ctac zich in 2010 richten op verbetering van de marktpositie. Daarbij wordt groei door middel van acquisities niet uitgesloten. Aandacht zal uitgaan naar het uitbouwen van Ctac's positie op de Nederlandse SAP markt. In België zal Ctac in nauwe samenwerking met de Nederlandse Managed Services organisatie de hosting- en beheeractiveiten verder ontwikkelen. Daarnaast zal naast detachering meer aandacht aan projectbusiness worden besteed en zullen net als in Nederland de SAP licentieverkopen sterker worden aangezet. In Duitsland en Frankrijk zal Ctac zich richten op uitbouw van de tot op heden nog kleinschalige activiteiten. In het algemeen zal Ctac de ontwikkeling van eigen, meer specifieke ERP oplossingen voortzetten. Daarnaast zal de verkoop van succesvolle eigen oplossingen, zoals XV Retail, worden uitgebreid naar andere landen.

Uitgaande van het doorzetten van het voorzichtige herstel in het eerste kwartaal in de rest van het jaar, zal 2010 voor Ctac weer een jaar met winst zijn en kan Ctac volop profiteren van haar scherpe marktpositionering en aanwezige specialistische kennis en expertise.

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac
Ctac is ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in ERP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie, integratie en beheer van o.a. SAP en Microsoft systemen en hiervan afgeleide activiteiten, zoals systeemupgrades en systeemoptimalisaties. De onderneming is SAP Gold Partner en Microsoft Gold Partner in Nederland en België. Bovendien is Ctac de
2





grootste SAP reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring behoren ongeveer 600 organisaties, van elke bedrijfsgrootte en uit uiteenlopende branches. Per ultimo maart 2010 had Ctac 481 medewerkers in dienst. Ctac is actief in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk; het hoofdkantoor is gevestigd in 's- Hertogenbosch. Het bedrijf is genoteerd aan NYSE Euronext in Amsterdam (ticker: CTAC). Voor meer informatie: www.ctac.nl.