Gemeente Amersfoort

Hans van Daalen kandidaat-wethouder Barneveld

Amersfoort, 14 mei 2010
Hans van Daalen vertrekt uit de Amersfoortse politiek, nadat hij vanochtend is voorgedragen als kandidaat-wethouder voor de ChristenUnie in Barneveld.

Hans van Daalen geeft aan blij te zijn met de nieuwe uitdaging en heeft er erg veel zin in. "Aan de andere kant vind ik het jammer dat de nieuwe functie het einde betekent van een periode in Amersfoort. Ik heb met veel plezier een bijdrage geleverd aan het stadsbestuur van Amersfoort", aldus van Daalen.

De fractie van de ChristenUnie betreurt het vertrek van Van Daalen uit de Amersfoortse politiek. "We willen Hans natuurlijk feliciteren met deze voordracht, maar met zijn vertrek verliezen we ook 10 jaar ervaring binnen onze fractie. Op een uitstekende wijze heeft hij de ChristenUnie vertegenwoordigd als raadslid en de afgelopen vier jaar als wethouder.", aldus raadslid Menno Tigelaar.

Van Daalen zal worden opgevolgd door de nummer 4 van de lijst, Rutger Dijksterhuis. Dijksterhuis is juridisch adviseur bij PhnX, een adviesbureau voor de overheid en woont in Vathorst. Over de invulling van het fractievoorzitterschap beraadt de fractie zich volgende week.

Noot voor de redactie,