Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GrootNieuwsRadio best beluisterd in Flevoland

Veenendaal - 14 mei 2010
De christelijke radiozender GrootNieuwsRadio 1008 AM doet het goed in Flevoland. Ook in de rest van Nederland haalt het middengolfstation hoge cijfers. In Utrecht staat GrootNieuwsRadio op een tweede plek na het jongerenstation FunX. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van kabelraden.nl naar het aandeel van de kleine radiostations in Nederland.

Ook is onderzocht via welke toestel mensen luisteren, bijvoorbeeld de autoradio, wekkerradio of via internet. GrootNieuwsRadio te ontvangen via de middelgolf 1008 AM en via www.grootnieuwsradio.nl wordt het meest geluisterd via de wekkerradio, vervolgens wordt de draagbare radio gebruikt om het christelijke radiostation te ontvangen. Ook de autoradio blijkt een veel gebruikt medium om GrootNieuwsRadio te beluisteren. Het internet waarop de zender een live stream heeft wordt als vijfde luisterplek genoemd. Tot nu toe waren alleen cijfers bekend van radiostations die deelnemen aan het Continu Luisteronderzoek (CLO). Voor de kleinere radiostations is deelname aan dit onderzoek veelal te kostbaar. Toch vindt kabelraden.nl het zinvol duidelijkheid te krijgen in de beluistering van alle radiostations om zodoende programmaraden te kunnen adviseren. Programmaraden dragen op hun beurt weer nieuwe stations aan bij de kabelmaatschappijen voor opname op de radio- of televisiekabel. Uit het onderzoek dat begin dit jaar is uitgevoerd, blijkt dat het marktaandeel van de kleine radiostations ongeveer 5,5 procent is. Vervolgens is gevraagd aan diegenen die hebben aangegeven naar de 'kleine radiostations' te luisteren dit station spontaan te noemen. GrootNieuwsRadio kwam hierbij landelijk in percentages gezien op de zesde plaats. Per provincie gaf het onderzoek een ander beeld. Zo bleek dat in de provincie Flevoland GrootNieuwsRadio van de overige zenders het meeste wordt beluisterd. Kabelraden.nl geeft hierbij als verklaring 'dat het station waarschijnlijk in de christelijke gebieden van de provincie veel luisteraars heeft'. In Gelderland en in Utrecht doet GrootNieuwsRadio het ook erg goed. Hier wordt het station als tweede genoemd. Hierover schrijft kabelraden.nl dat 'GrootNieuwsRadio in een christelijke behoefte voorziet'. Wat kabelraden.nl in het onderzoek ook vindt opvallen dat zenders die ter opname worden geadviseerd aan de programmaraden als FIP, Moonlight en Radio 227 het landelijk gezien niet goed doen. De Tweede Kamerlijn komt helemaal niet voor in de lijst van overige zenders. Een verslag van het onderzoek is na te lezen op www.kabelraden.nl.

GrootNieuwsRadio zendt 24 uur per dag een christelijk geluid uit. Te ontvangen in heel Nederland (en België) via de middengolf 1008 AM en wereldwijd via internet www.grootnieuwsradio.nl