Ingezonden persbericht


I Am Oak brengt debuutalbum uit

op Snowstar Records

I Am Oak verraste eerder de internationale indie- en folkscene met twee eigenbeheer uitgaven. Debuutalbum 'On Claws' komt 14 mei uit op Snowstar Records.

De Utrechtse singer/songwriter Thijs Kuijken, die in verschillende bezettingen live als I Am Oak optreedt, staat inmiddels bekend om zijn melancholische folkmuziek. Kleine liedjes met mooie arrangementen die hem meer dan eens vergelijkingen met Bon Iver of Iron and Wine opleverden. Door twee eigenbeheer uitgaven in één jaar (2008) - die zorgden voor internationale aandacht van zowel pers, blogs als labels - kreeg Kuijken de tijd om het afgelopen jaar aan zijn eerste full length album te werken. "I Am Oak is klaar voor het grotere werk" schreef Ingmar Griffioen (3VOOR12) begin dit jaar, na de selectie tot Hollandse Nieuwe.

Debuutalbum 'On Claws' is een warme plaat geworden met een basis van akoestische gitaar en zang aangevuld met banjo, bas, orgel en beats. De zachte zang en harmonieën doen denken aan Sufjan Stevens en vormen, samen met de kleine composities, een welkome toevoeging aan het indiefolkgenre.

Na Franse en Amerikaanse interesse, brengt Utrechts indie-label Snowstar Records het album uit op cd (digipak) en vinyl. De cd-presentatie op zondagmiddag 9 mei vindt plaats in EKKO, met gastoptredens van The Black Atlantic en Awkward I. Vanaf vrijdag 14 mei is het album verkrijgbaar in de betere popspeciaalzaken en op www.snowstar.nl.

URL's: www.snowstar.nl
www.myspace.com/iamoak
www.ekko.nl


---


*