Ingezonden persbericht


Groningen 8 april 2010

SPECTACULAIR RECYCLEFESTIVAL OP 14 EN 15 MEI IN GRONINGEN

Stichting A Rebours organiseert op 14 en 15 mei 2010 een multidisciplinair duurzaamheidsfestival. Het doel van het festival is het bewustzijn van mensen te vergroten voor een gezonde toekomst in een duurzame samenleving. A Rebours wil de bezoekers laten zien en ervaren dat innovatieve oplossingen vaak al binnen handbereik zijn en ook leuk kunnen zijn.

De bezoekers krijgen beide dagen van 12.00 -24.00 uur een brede programmering van muziek, (spektakel) theater, circus, variété, expo?s, technologie, kids programma, workshops en een infomarkt aangeboden.

Jong en oud hebben de mogelijkheid actief deel te nemen aan diverse workshops en zich te laten informeren over bruikbare en haalbare technologieën op de informatiemarkt. Daarnaast kunnen bezoekers relaxen en genieten van de vele kunst installaties, theater voorstellingen en muziek optredens. Om te zorgen dat iedereen een plezierige tijd heeft, zijn er diverse bars en stands die bezoekers voorzien van een keuze in ?natuurlijk?logisch eten en drinken. Het festival wordt gebouwd en vormgegeven door een creatief team bouwers met gebruik van recycle materialen. Het festival zal een kunstwerk op zich zijn.

Enkele programma onderdelen van het Rebours festival zijn de Groovy movies, de eerste ?groene? cinema van de wereld. Antagon theater, een totaalspektakel theater met een decor en kostuums gemaakt van gerecycled materiaal. De podia worden grotendeels aangedreven door duurzaam opgewekte energie. Op deze podia zijn optredens te genieten van Florian Wolff, singer- songwriter en de Amsterdam Klezmer band, opzwepende joodse polka muziek.

Het festival vindt plaatst in en rondom de Frans Maas loodsen nabij de Euroborg. De bezoekers entree is aan het Helperpark over de brug.