Topgitarist Andy Timmons voor twee shows naar Nederland


ZWANENBURG, 20100503 -- Eind tachtiger jaren begon Andy Timmons in de pop-metal band Danger Danger en stond als support act tijdens wereldtournees van Kiss en Alice Cooper. Wereldwijd heeft deze topgitarist meer dan één miljoen albums verkocht en een indrukwekkende discografie opgebouwd (met 7 solo albums). Na een afwezigheid van tien jaar komt deze topgitarist, voor een tweetal concerten, eindelijk weer naar Nederland.

LOOPBAAN:
Andy's muzikale carrière begon op dertienjarige leeftijd met de band Taylor Bay in zijn woonplaats Evansville, Indiana. "Al vrij snel realiseerde ik me dat succes met een rockband niet als vanzelfsprekend was en dat ik me beter kon richten op andere manieren om mijn geld als gitarist te kunnen verdienen. Ik las artikels over Steve Lukather en Larry Carlton die inmiddels succesvolle studiomuzikanten waren. Dat sprak mij wel aan, aangezien ik een brede interesse heb in alle muziekstijlen."

Deze beslissing resulteerde in muziekstudies. Andy heeft twee jaar lang klassieke gitaarlessen gevolgd, voordat hij naar Miami verhuisde. Aan de universiteit van Miami (waar ook de Dixie Dregs, Pat Metheny en Jaco Pastorius studeerden) volgde hij de cursus jazzgitaar. Uiteindelijk belandde Timmons in Dallas waar hij het geluk had vrij snel in de muziekscene te worden opgenomen. In 1988 richtte hij hier de Andy Timmons Band op. Binnen afzienbare tijd had hij een grote groep fans. In dezelfde periode werd hij door EPIC band Danger Danger gevraagd hen te helpen met hun eerste album, gevolgd door video-opnames en diverse tournees.

Na vier jaar met Danger Danger in New York, keerde Andy in 1993 terug naar Dallas. Hier hervatte hij zijn studiocarrière en pakte de draad weer op met de Andy Timmons Band.

DISCOGRAFIE:
Zijn eerste soloalbum, Ear X-tacy , werd in 1994 door de critici met enthousiasme ontvangen. Deze werd in 1997 opgevolgd door Ear X-tacy2. Daarna kwamen Pawn Kings (1997), Orange Swirl (1998), The Spoken and the Unspoken (1999), en Ant-thology 1 & 2 (2000). In 2001 tekende Andy bij het label Favored Nations en kwam zijn eerste internationaal uitgebrachte album That Was Then, This is Now op de markt, een compilatie van zijn eerste twee Ear X-tacy albums aangevuld met vijf nieuwe nummers. Het album Resolution uit 2006 was het eerste met volledig nieuwe werk voor Favored Nations.

SESSIEMUZIKANT:
Timmons is een veelgevraagd sessiemuzikant. Hij is te vinden op cd's van drumlegende Simon Phillips, op een live cd van Olivia Newton-John (Andy was haar musical director en gitarist tijdens een aantal van haar US Tours) en op twee internationaal goed ontvangen albums van Kip Winger. Verder was hij betrokken bij talrijke opnamesessies voor Paula Abdul, Paul Stanley en heeft eindeloos veel radio- en tv jingles opgenomen. Hij heeft samengespeeld met Steve Vai en Joe Satriani - was vaste gast op hun G3 tours in Dallas, Eric Johnson, Steve Morse, Mike Stern, Ace Frehley, Ted Nugent en Pierre Bensusan.

NEDERLANDSE TOURDATA:
14 mei - De Boerderij in Zoetermeer
15 mei - De Bosuil in Weert
Voorverkoop loopt via Ticketservice Nederland.
Telefonisch via 0900-3001250 en via www.ticketservice.nl

Website: www.andytimmons.com