Ingezonden persbericht


AJAX VERDEDIGT TITEL OP TERBORG TOERNOOI 2010

AFC Ajax zal ook de aankomende editie van het Terborg Toernooi acte de presence geven op het prestigieuze voetbaltoernooi. De Amsterdammers verdedigen dan hun titel, nadat ze zondag 24 mei 2009 in een spannende finale met 2-0 van het sterke Atletico Mineiro uit Brazilië wisten te winnen.

Aanvoerder Daley Blind sprak na het omhoog tillen van de wisselbeker van een zeer geslaagd toernooi. Onder toeziend oog van zijn vader Danny Blind sprak de captain van Ajax verder de hoop uit dat de Amsterdamse ploeg ook in 2010 weer van de partij zou zijn tijdens het Terborg Toernooi. De aanvoerder is er de aankomende editie echter zelf niet bij; Blind is door Ajax verhuurd en zal de tweede seizoenhelft de groen-witte clubkleuren van FC Groningen verdedigen.

Naast het winnen van het toernooi vielen de Amsterdammers nog verder in de prijzen. Sergio Padt werd voor de twee opeenvolgende keer uitgeroepen tot beste keeper van het Terborg Toernooi. Zijn teamgenoot Lorenzo Ebecilio werd topscorer van het Terborg Toernooi met drie gescoorde doelpunten.

Tijdens de loting, die woensdag 17 maart 2010 plaatsheeft, zullen de overige deelnemers aan het Terborg Toernooi 2010 bekend worden gemaakt. Het organisatieteam van het Terborg Toernooi is op dit moment nog in onderhandeling met een aantal gerenommeerde nederlandse en buitenlandse clubs om het deelnemersveld rond te maken.

Het Terborg Toernooi wordt vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 mei 2010 gehouden op de voetbalvelden van Sportcomplex De Paasberg in Terborg. Dat is het weekeinde precies na Hemelvaartdag. Meer informatie is te vinden op de website van het toernooi: www.terborgtoernooi.nl.

Vele bekende voetbalclubs hebben al hun opwachting gemaakt tijdens voorgaande edities van het Terborg Toernooi, zoals: FC Barcelona, Chelsea, Schalke '04, AC Milan, De Graafschap, Liverpool, FC Porto, PSV, Boca Juniors, RSC Anderlecht, Feyenoord, Dynamo Kiev, Fenerbahçe, Celtic, Internazionale, Fiorentina, Atletico Madrid, PSV, Tottenham Hotspur, Aston Villa, Valencia, Benfica, Gremio en de nationale jeugdselecties van Nigeria, Japan, USA, Australië, Egypte en Joegoslavië.


---

Voor meer informatie omtrent bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met:

Vidal Horjus
Manager PR en Communicatie
Tel : (06) 50 28 43 00
www.terborgtoernooi.nl

---- --