Ingezonden persbericht


OPENINGSWEDSTRIJD: TITELVERDEDIGER AJAX - CHIVAS GUADALAJARA

Titelverdediger AFC Ajax uit Amsterdam zal vrijdag 14 mei om 16.00 uur het Terborg Toernooi openen in de eerste poulewedstrijd tegen de toptalenten van het Mexicaanse Chivas Guadalajara. De Amsterdammers verdedigen hun titel, nadat ze vorig jaar in een spannende finale met 2-0 het sterke Atletico Mineiro uit Brazilië wisten te verslaan.

Naast het winnen van het toernooi en de bijbehorende wisselbeker vielen de Amsterdam- mers vorig jaar nog meer in de prijzen. Sergio Padt werd voor de tweede opeenvolgende keer uitgeroepen tot beste keeper van het Terborg Toernooi. Zijn teamgenoot Lorenzo Ebecilio werd topscorer van het Terborg Toernooi met drie gescoorde doelpunten.

Kijk voor het complete wedstrijdprogramma op: www.terborgtoernooi.nl

TULLENERS, SANDERS, HONIG EN LINDHOUT FLUITEN TERBORG TOERNOOI

Stephan Tulleners is één van de vier gerenommeerde KNVB-scheidsrechters die aankomend weekeinde zal fluiten tijdens de 31e editie van het Terborg Toernooi. Door de goede samenwerking met de KNVB maakt de organisatie van het Terborg Toernooi al jarenlang gebruik van de grootste arbitrale toptalenten van Nederland.

'Voor een hoogwaardig toernooi als in Terborg is naast de aanwezigheid van topploegen ook een goede arbitrage onontbeerlijk', geeft toernooidirecteur Rob Gudden aan. 'Naast Tulleners fluiten ook Jeroen Sanders, Rogier Honig en Allard Lindhout op het Terborg Toernooi. Zij worden begeleid door acht bekwame assistent-scheidsrechters.' In voorgaande jaren floten scheidsrechters als Serdar Gözübüyük, Bas Nijhuis, Björn Kuipers, Pol van Boekel en Eric Braamhaar op het Terborg Toernooi.

TELEVISIEDOCUMENTAIRE TERBORG TOERNOOI OP TV GELDERLAND

De makers van TV Gelderland hebben vorig jaar dag en nacht het wel en wee van het Terborg Toernooi gefilmd. Zo werden er prachtige beelden geschoten van het prestigieuze voetbaltoernooi, met op de achtergrond het Achterhoekse natuurschoon van bosgebied De Paasberg.

Ook werd de spelersbus met Braziliaanse deelnemers opgewacht en ging de tv-ploeg mee op audiëntie bij de bekende Braziliaanse topkeeper Heurelho Gomes da Silva, oftewel Gomes, die nu bij het Engelse Tottenham Hotspur speelt, maar door PSV werd ontdekt op het Terborg Toernooi.

Voetballiefhebbers die willen genieten van een spectaculaire televisiedocumentaire die verder en dieper gaat dan alleen maar een voetbalwedstrijd, kunnen de documentaire terugzien op de website van het Terborg Toernooi: www.terborgtoernooi.nl.

Het Terborg Toernooi wordt vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 mei 2010 gehouden op de voetbalvelden van Sportcomplex De Paasberg in Terborg. Dat is het weekeinde precies na Hemelvaartdag.