Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 11 mei 2010

AVRO-PROGRAMMA MISSERS:
PATIENT ONWETEND OVER EIGEN AANDOENING, KRIJGT GEHANDICAPT KIND

Het AVRO-programma Missers is een kritisch gezondheidsprogramma dat medische fouten tegen het licht houdt. De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens. Vrijdagavond 14 mei zendt de AVRO de vijfde aflevering van deze reeks uit om 21.35 uur op Nederland 2.

Jan Griep belandt met een hevige darmbloeding in een Zeeuws ziekenhuis. Ondanks herhaaldelijk aandringen van zijn vrouw, wordt hij niet geopereerd. Uiteindelijk redt het ziekenhuis in Antwerpen z'n leven door z'n been af te zetten. Zijn vrouw wil erkenning van de gemaakte fouten.

Caitlin Jacobs heeft het Gorlin syndroom, een zeer zeldzame aandoening die een uitvallend gebit, huidkanker of hersenbeschadiging kan veroorzaken. Met het Gorlin syndroom heb je vijftig procent kans op een gehandicapt kind. Caitlin wist niet dat ze Gorlin had, haar huisarts en kaakchirurg wel. Eén van haar dochters is gehandicapt ter wereld gekomen. Jarenlang vecht ze voor een schadevergoeding, door tussenkomst van Missers lijkt er nu schot in de zaak te zitten.

Kijk ook op: missers.avro.nl

Missers, vrijdag 14 mei om 21.35 uur bij de AVRO op Nederland 2.



Ingezonden persbericht