Ingezonden persbericht


Persbericht

Europees Kampioenschap BOSSABALL voor het eerst in Nederland

Op 14, 15 en 16 mei organiseert Music and Sports het eerste Europese Kampioenschap Bossaball. Dit toernooi wordt in Limburg in "Indoorsports de Leistert" te Roggel georganiseerd. Dit is het eerste EK wat ooit georganiseerd wordt en we zijn er trots op dat dit in Nederland plaatsvindt.

De nieuwe en spectaculaire sport Bossaball is razendsnel aan het groeien in Nederland en is vooral populair onder de jongeren van 12 - 25 jaar. Bossaball is een balsport die volleybal, voetbal en turnen combineert. Het wordt gespeeld op een groot opblaasbaar volleybalveld met daarin aan elke kant van het net een trampoline. BOSSABALL biedt jongeren de sportbeleving waar ze al zo lang op aan het wachten zijn!

Door de spectaculaire trucs, door de combinatie met muziek, door scheidsrechters die sambareferees zijn en door de stoere uitstraling van Bossaball melden jongeren in Nederland zich massaal aan voor deze nieuwe sport.

Inmiddels zijn we in Nederland gestart met de eerste 4 Bossaballclubs van Nederland (Amsterdam, Nieuwegein, Roggel en Zeeland). Vooral de jongeren, waar in Nederland over wordt gezegd dat ze te weinig bewegen, gaan uit hun dak op het Bossaballveld.

Tijdens het toernooi zullen tien Bossaballteams uit onder andere Spanje, Oostenrijk, Slovenië, Duitsland, België en Nederland strijden om de Europese titel. Het Nederlands Bossaballteam is favoriet voor de eindzege. Vrijdag 14 mei 2010: 14.00 - 20.00 uur kwalificatie wedstrijden. Zaterdag 15 mei 2010: 10.00 - 20.00 uur hoofdtoernooi. Zondag 16 mei 2010: 11.00 - 15.00 uur halve finales. 16.00 uur FINALE

Wij nodigen iedereen uit om deze sport van de toekomst gratis te bekijken. Het publiek kan zelf ook Bossaball spelen. Adres: Indoorsports de Leistert, Heldensedijk 3, 6088 NT Roggel. Meer info op www.bossaball.nl


---