Stimuleringsfonds voor de Pers

Stimuleringsfonds voor de Pers

Subsidie voor Stadsmag.TV

DGW Marketing Communicatie BV - Stadsmag.TV
Datum besluit: 28-04-2010

Het bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft op 28 april 2010 besloten een subsidie ter hoogte van EUR 135.572,- te verstrekken, waarvan de helft krediet, aan DGW Marketing Communicatie voor het uitvoeren van een internetproject genaamd Stadsmag.TV.

Stadsmag.TV is tot stand gekomen via een samenwerkingsovereenkomst tussen DGW De Grafische Wereld die het regionale magazine Stadsmag uitgeeft en de regionale televisieomroep stichting BRTO. Het internetproject zal nieuws en achtergronden in de vorm van video-items aanbieden, die vanuit een studio worden gepresenteerd en te zien zijn op de website www.stadsmag.nl. De nieuwsonderwerpen sluiten aan op de thematiek van het magazine en met deze crossmediale aanpak probeert het project een leemte in te vullen van de nieuwsvoorziening in de regio West-Brabant. Voor het internetproject zullen de bestaande producten van beide instanties getransformeerd worden, zodat ze in de website geïntegreerd kunnen worden. Het internetproject zal tevens als acquisitieplatform worden gebruikt, waarop onder meer multimediale promopakketten kunnen worden aangekocht.

Het besluit de aanvraag toe te wijzen is gebaseerd op artikel 4 van de Tijdelijke subsidieregeling voor internet-informatieproducten. Dat artikel geeft het Stimuleringsfonds voor de Pers de mogelijkheid subsidie te verlenen aan projecten gericht op de totstandkoming en verspreiding van journalistieke en informatieproducten via het internet. Aan die subsidieverlening is de gebruikelijke verplichting gekoppeld dat het project moet worden uitgevoerd zoals het is aangevraagd. Dit wordt tussentijds en na afloop van het project getoetst aan de hand van inhoudelijke en financiële rapportages over de voortgang van het project. Verder dient de uitgever na afronding van het project een eindverslag te overleggen voorzien van een accountantsverslag.