Gemeente Heerde



Persbericht

Datum:  14 mei 2010




Gemeente Heerde geschokt over slachtoffers vliegtuigramp


'Een vreselijke gebeurtenis dat ons met stomheid slaat. Nabestaanden, familie en vrienden, wens ik heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verlies'. Burgemeester Inez Pijnenburg-Adriaenssen van de gemeente Heerde reageert diep geschokt op het nieuws dat inwoners van Heerde betrokken zijn bij de vliegramp in Tripoli.  Het gaat om de 60-jarige Paul Donkervoort, zijn 58-jarige echtgenote Giny Donkervoort-Dijkslag, de 23-jarige dochter Paulien Donkervoort met haar vriend Rutger Berfelo en de 27-jarige dochter Gemma Donkervoort.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels officieel bevestigd dat de Heerdenaren deel uitmaken van de groep van 70 Nederlanders die betrokken zijn bij het ongeluk in Libië.

'Bij een gebeurtenis als deze komen we woorden te kort. Het onbeschrijfelijke leed dat de nabestaanden treft is voor ons onvoorstelbaar. Als burgemeester wil je graag iets voor hen betekenen, maar tegelijkertijd weet je dat je altijd tekort zult schieten. Ik wil dan ook alle nabestaanden condoleren met dit vreselijke verlies en ik wens hen heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode met het verwerken hiervan'.

Als teken van medeleven van de gemeenteraad en het college hangt de vlag voor het raadhuis tot en met 21 mei a.s. half stok.


Medeleven betuigen

Vanaf heden is een register beschikbaar via de website van de gemeente, www.heerde.nl. Vanaf maandag 17 mei zal ook op het gemeentekantoor een register liggen. Iedereen is welkom om schriftelijk medeleven te betuigen op werkdagen van 09.30 - 16.00 uur tot en met vrijdag 21 mei 2010. Op maandagavond kunt u hiervoor ook terecht van 16.30 - 19.30 uur.



Einde persbericht






Gemeente Heerde