Politie Hollands Midden

Gouda - Politie treft harddrugs in woning aan

Bewoners aangehouden

Gouda, 14-05-2010 o De politie is op donderdag 13 mei rond 16.00 uur een woning aan de Ruigenbrug binnengegaan en trof daar een behoorlijke hoeveelheid harddrugs aan.

De politie kreeg eerder een melding van wateroverlast afkomstig uit de woning. De politie ging naar de woning, maar de bewoners waren niet thuis. Vervolgens is de politie de woning binnengegaan. Binnen werd op een tafel snijmateriaal en wit poeder gevonden. In de woonkamer trof de politie meerdere zakjes met wit poeder en pillen aan. De politie vermoedde dat het om harddrugs ging en heeft toen om de komst van de rechter-commissaris gevraagd zodat de woning doorzocht kon worden. Tijdens het wachten op de rechter-commissaris kwamen twee bewoners thuis en zij werden aangehouden. Tijdens de doorzoeking werd meer harddrugs aangetroffen. De politie heeft de drugs, een laptop en een aantal telefoons in beslaggenomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie heeft de pillen en de poeder getest en hieruit bleek dat het daadwerkelijk om harddrugs gaat.

Politie en justitie treden hard op tegen drugsgerelateerde criminaliteit en vraagt een ieder alle vermoedens met betrekking tot bijvoorbeeld handel in drugs te melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.