Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - getuigenoproep beroving                      |

Op dinsdagmiddag 13 mei zijn op de Slingelaan in Doetinchem twee jongens uit Velserbroek slachtoffer geworden van een beroving. Hierbij zijn onder meer hun mobiele telefoons buitgemaakt.


De beroving vond omstreeks 16.15 uur plaats op de Slingelaan in Doetinchem. De jongens van 19 en 20 jaar werden daar opgewacht door vier á vijf jongens. Deze pakten hen vast en werkten hen met geweld tegen de grond. Hierbij liepen ze lichte verwondingen op.
De daders hebben onder meer de mobiele telefoons van de jongens afgepakt. Twee daders vluchtten vermoedelijk weg in een oude, kleine blauw/paarse auto.


Het signalement van de daders luidt als volgt: alle jongens waren ongeveer 20 jaar oud, tussen de 1.80 en 1.90 lang, met een normaal postuur. Allen hadden een getinte huidskleur. Eén van hen droeg een lange zwarte jas, een andere jongen droeg een New York Yankees pet.


De politie heeft donderdagmiddag aan het einde van de middag een sms-alert bericht vestuurd over de beroving en heeft een onderzoek ingesteld. Als iemand iets heeft gezien of andere informatie heeft, kan men de politie bellen via 0900- 8844.

|     |Lievelde - rijden onder invloed                           |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 14 mei een 40-jarige Duitser aangehouden op de Europaweg te Lievelde voor het rijden onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 01.30 uur rijden over de Europaweg in Lievelde. Hij viel op doordat hij slingerend over de weg reed. Hierop hebben de agenten de man staande gehouden. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1.8 blies. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij is na verhoor (lopend) heengezonden en de politie maakt proces-verbaal op.

|     |Winterswijk - aangehouden voor winkeldiefstal             |

De politie heeft op donderdag 13 mei een 70-jarige vrouw uit Winterswijk verhoord op verdenking van winkeldiefstal bij een bloemenwinkel aan de Eelinkstraat in Winterswijk.


De politie kreeg omstreeks 14.00 uur melding van een winkeldiefstal. De vrouw werd bij het verlaten van de winkel betrapt op het feit dat zij meerdere goederen niet had afgerekend. Een medewerkster lichtte de politie in. De politie heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Ze is heengezonden met een proces-verbaal.

|     |Dinxperlo - duo aangehouden na conlict                    |

De politie heeft op donderdag 13 mei een man en vrouw uit Etten aangehouden op de Beggelderdijk in Dinxperlo op verdenking van mishandeling van een tweetal bij een horecagelegenheid in Dinxperlo.


De politie kreeg omstreeks 22.00 uur een melding dat er bij een horecagelegenheid in Dinxperlo een mishandeling zou hebben plaatsgevonden. De twee verdachten (24 en 23 jaar oud) zouden een 19-jarige jongeman en een 22-jarige vrouw uit Dinxperlo geslagen hebben. De politie stelde een onderzoek in en heeft de twee verdachten even later in de omgeving aangehouden. De 23-jarige vrouw verzette zich tegen de aanhouding. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De toedracht van het incident is nog erg onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in om vast te stellen wat er gebeurd is.

|     |Doetinchem - inbraak in sportwinkel                       |

In de nacht van donderdag op vrijdag 14 mei is er ingebroken in een sportwinkel aan de Transportweg in Doetinchem. Er is onder meer kleding buitgemaakt.


Men is de winkel binnengekomen door een ruit te forceren. Er is onder meer kleding buitgemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Braamt - Gestolen auto's aangetroffen in water            |

Vrijdag 14 mei zijn er in het water van recreatieterrein Stroombroek in Braamt twee gestolen auto's aangetroffen.


De politie kreeg via iemand die in de plas recreatief aan het duiken was een melding door dat er twee auto's op de bodem lagen. Duikers van de brandweer hebben de auto's vervolgens gelokaliseerd en met behulp van een bergingsbedrijf zijn de auto's uit het water getakeld. Het bleek te gaan om twee auto's die als gestolen geregistreerd stonden. Één van de auto's is in Doetinchem gestolen begin augustus 2009. De ander bleek gestolen te zijn in Arnhem in november 2009. De politie stelt een onderzoek in om te achterhalen wie deze auto's gestolen en/of in het water gedumpt heeft.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --