Ministerie van Buitenlandse Zaken

bedankt voor alle steun

Familie Ruben bedankt voor alle steun

Nieuwsbericht | 14 mei 2010

De familie van Ruben, het Nederlandse jongetje dat als enige de vliegramp in Tripoli heeft overleefd, heeft een verklaring uitgegeven. Op verzoek van de familie wordt de verklaring door het ministerie van Buitenlandse Zaken beschikbaar gesteld aan de media.

VERKLARING

Allereerst willen we onze waardering uitspreken voor alle mensen die ons de afgelopen dagen zo goed hebben geholpen onder deze zware omstandigheden. Vooral de mensen van het El Khadra ziekenhuis in Libië, van Buitenlandse Zaken, de ANWB en de Nederlandse ambassade. We willen ook het overgrote deel van de Nederlandse media bedanken voor het respecteren van onze privacy.

We voelen ons gesteund door alle blijken van medeleven in Nederland en Libië. Diverse scholen en scoutingclub hebben bijvoorbeeld bloemen en cadeautjes gebracht. Het medische team in het ziekenhuis was fantastisch en zeer professioneel. De behandelend arts heeft hard gewerkt aan het herstel van Ruben. De verpleegkundigen hebben uitstekend voor hem gezorgd en zijn heel lief voor hem.

Naar omstandigheden gaat het goed met Ruben. Hij slaapt veel; af en toe is hij wakker en dan is hij helder. Hij heeft wat gedronken en hij heeft de bloemen en knuffels gezien.

We hebben Ruben vanochtend verteld wat er precies is gebeurd. Hij weet dat zijn ouders en broer zijn overleden.

We gaan met de hele familie zorg dragen voor Rubens toekomst. We hebben twee soorten verdriet te verwerken, want Ruben verkeert in een afschuwelijke situatie, maar we hebben ook familieleden verloren: onze broer en zus en ons neefje Enzo.

Ook de komende tijd zal een zware periode voor ons zijn. We hopen dat alle media onze privacy zullen respecteren.

N.B: Deze verklaring werd om 17.30 uur in Libië voor de verzamelde media voorgelezen door Ed Kronenburg, secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.