Gemeente Brummen


Brummen volgt proef zondagse afsluiting Bronkhorst

(Oorspronkelijke publicatie datum: 14-05-2010)

Gemeente Bronckhorst is op 1 april 2010 een proef gestart om het stadje Bronkhorst op zondagen af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. De proef duurt tot en met 31 augustus 2010 en wordt tussentijds tweemaal geëvalueerd. De gemeente Brummen onderhoudt een goed contact met deze buurgemeente. Bronkhorst houdt Brummen op de hoogte van het verloop van de proef en de resultaten van de evaluaties.

Aan de IJsselzijde van Bronkhorst is een parkeerterrein aangelegd nabij de IJsseldijk. Toeristen kunnen vandaar het stadje in wandelen. Er zijn daarnaast omleidingroutes aangegeven voor het doorgaande verkeer. Via een omleiding over de Bakerwaardseweg en de Doctor A. Ariënsstraat wordt een route aangegeven vanaf het pontveer naar Steenderen, Baak en Zutphen. Vanaf Baak worden de autos en motoren via de Doctor A. Ariënsstraat en de Bakerwaardseweg omgeleid naar het pontveer.

De gemeente Brummen houdt bewust vinger aan de pols vanwege de mogelijke gevolgen van de afsluiting van Bronkhorst voor recreatie en toerisme in onze onze gemeente. Met name het pontveer is daarvoor belangrijk omdat deze de overgang is van de Achterhoek naar de Veluwe en het gebruik van het pontje ook voor vele toeristen ook een bijzondere belevenis is. Het gemeentebestuur heeft dus de zorg dat door de afsluiting in Bronkhorst er minder toeristen vanuit de Achterhoek naar Brummen zullen komen.