Gemeente Wervershoof


* Vrijwilligers buurtbus nog steeds welkom



13-05-2010
Heeft u een paar uurtjes tijd per maand over voor een leuke bezigheid? Houdt u van contact met mensen en vindt u het belangrijk dat er aanvullend vervoer in deze regio komt? Dan is dit wellicht ook iets voor ú.
De gemeente is onlangs begonnen met voorbereidingen voor een buurtbus dienst van Wervershoof naar Onderdijk, Medemblik en Hoorn vice versa. De nieuwe dienst begint op 5 juni.

Een dergelijke dienst wordt al 25 jaar met veel succes uitgevoerd door de buurtbusvereniging Oostwoud. Inmiddels hebben we ruim 30 vrijwilligers voor de nieuwe busroute, dus we zoeken op korte termijn nog een aantal mensen (m/v).
Er geldt geen leeftijdgrens. Alle kandidaten worden kosteloos medisch gekeurd. Bent in het bezit van een rijbewijs B en kunt u eens per week drie uur als vrijwilliger meedraaien? Meld u aan !

Meer weten of aanmelden ?
Geef u dan snel op met naam, adres en telefoonnummer via het e-mailadres buurtbus@wervershoof.nl. Telefonisch aanmelden kan bij de Vrijwilligerscentrale (0229) 21 64 99 en de gemeente Wervershoof op telefoonnummer (0228) 58 71 71. Wij nemen dan binnenkort contact met u op. Alle kandidaten krijgen vervolgens een uitnodiging voor een informatieavond.

Vragen en antwoorden

V Kan iedereen zich aanmelden ?

A Ja, er geldt geen leeftijdsgrens. Zowel mannelijke als vrouwelijke kandidaten zijn welkom U moet wel over een rijbewijs B beschikken en een `mensen-mens' zijn. Voor een kosteloze medische keuring wordt gezorgd.

V Ontvangen vrijwilligers hiervoor een vergoeding?

A Als vrijwilliger krijgt u de reiskostenv naar de opstapplaats vergoed.

V Welke inzet wordt van de vrijwilligers verwacht?

A Dat hangt af van het aantal aanmeldingen. Bij de verwachte belangstelling zal het chauffeurswerk per week of veertien dagen ongeveer drie uur (twee ritten) in beslag nemen. Het inroosteren gebeurt in overleg met de buurtbusvereniging.

V Zijn de bushaltes goed herkenbaar ?

A Er zijn geen speciale bushaltes op de route. Passagiers laten met handopsteken weten, dat zij mee willen rijden. U krijgt van te voren een duidelijke instructie ho er gereden wordt. De buurtbus is servicegericht: de oudere met rollater woont wordt zo dicht mogelijk bij de deur opgehaald weer afgezet..

V Wat voor publiek kan ik in de bus verwachten?

A Het publiek is divers, veel ouderen, enkele scholieren en verder passagiers verdeeld over alle leeftijdsklassen.

V Hoe gaat het afrekenen in z'n werk, gebeurt dat met de OV chipkaart?

A Passagiers kunnen voor 5.70 euro een vierrittenkaart kopen. Die wordt later door de buurtbuvereniging met Connexxion afgerekend. Op deze lijn wordt geen OV chipkaart gebruikt.