Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14 mei 2010

Solide voorbereiding op 24H-Rennen Nürburgring
Carlo van Dam blij met probleemloze kwalificatie

Nürburg - Autocoureur Carlo van Dam blikt tevreden terug op de gisteren (donderdag) en vandaag verreden kwalificatiesessies voor de fameuze 24H-Rennen die morgen van start gaat op de Duitse Nürburgring. Carlo bestuurt in de 38e editie van deze endurance-klassieker een Impreza WRX STI van het Subaru-fabrieksteam.

"Gisteren was het nat en reden we de derde tijd in onze klasse", aldus Carlo. "Met name op een droge baan is het echter een uitdagende auto dus vandaag, op een droge baan, was het dan ook flink werken. Maar ik heb het enorm naar mijn zin, Subaru pakt het serieus aan en alles is tot in de kleinste details goed geregeld. Het is uiteraard lekker om als coureur deel uit te maken van zo'n uitstekende operatie. Je merkt overigens aan alles dat dit een écht grote race is geworden, dat zie je ook aan het grote aantal fabrieksteams dat aan de

start verschijnt. Bovendien zijn er weer ongelooflijk veel toeschouwers en die zorgen voor een unieke sfeer. We starten morgen vanaf de dertiende plaats in onze klasse. Dit is een lange, lastige race en zeker als het regent, hebben we kansen op een mooi resultaat. We hebben tijdens de kwalificatiesessies in ieder geval het maximale uit de auto gehaald, hadden geen problemen en mijn teamgenoten (de Japanners Kazuo Shimizu en Toshihiro Yoshida en de Duitser Marcel Engels) en ik doen weinig voor elkaar onder dus we vormen samen een goed team. Ik heb er zin in."

END




Ingezonden persbericht