RECTIFICATIE: in het oorspronkelijke bericht werden verkeerde data vermeld

Eerste Foodlovers Festival in het hart van de Betuwe


Twee dagen lang genieten van puur eten, drinken en muziek

ZEIST, 20100110 -- Evenementenorganisator Heerlijk Festival bv organiseert 15 en 16 mei 2010 voor de eerste keer het FoodLovers Festival. Tijdens dit evenement in De Veiling te Andelst ligt het accent overduidelijk op genieten. In een ontspannen en hip vormgegeven atmosfeer genieten de bezoekers van food, drinks en niet te vergeten van muziek. Daarnaast is er voor de bezoeker ook veel te leren. Professionele koks verzorgen verrassende workshops.

Puur en genieten
Marleen Haubrich, een van de initiatiefnemers: "Nieuw aan het concept is dat de gerechten niet door restaurants wordt verzorgd. We werken samen met een professionele cateraar met wie we mooie recepten hebben samengesteld, op basis van eerlijke, pure producten. Bij de keuze van de ingrediënten hebben we niet alleen gelet op de wijze van telen of fokken, maar ook op andere mileutechnische aspecten. Er is veel aandacht voor producten van eigen bodem. Daarnaast moeten de ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn voor iedere thuiskok." Naast het eten en drinken zelf ligt de nadruk ook op het geníeten daarvan. FoodLovers Festival besteedt daarom ook aandacht aan muziek, buitenkoken, keukenbenodigdheden enzovoort.

Doelgroep
De organisatie van het festival richt zich op mannen en vrouwen tussen de 30 en 50 jaar. Levensgenieters die graag voor zichzelf of voor gasten koken. Ze staan open voor nieuwe eetculturen, gezonde en eerlijke producten en zijn bereid daar iets meer voor te betalen.

Wining&Dining
Om het evenement landelijk aandacht te geven, wordt samengewerkt met het bekende culinaire magazine Wining&Dining.

Ook voor ondernemers.
Hoewel het festival zich richt op particuliere bezoekers, is er ook voor ondernemers volop te beleven. Haubrich: "We bieden bedrijven die op ons festival exposeren de mogelijkheid hun relaties uit te nodigen en hen eens goed culinair te verwennen. Daarnaast kunnen zij er ook voor kiezen de koks met hun producten te laten koken. De recepten worden verzameld in een receptenboek dat behalve tijdens het festival ook in de detailhandel verkrijgbaar zal zijn."

Lokatie.
Het festival zal plaatsvinden in De Veiling. Wageningsestraat 6673DB te Andelst.

Website www.foodloversfestival.nl/images/stories/slideshow/sl-2.jpg