Tom Coronel

14 Mei 2010

Coronel tevreden na kwalificatie Nurburgring 24 h

Tom Coronel zal de 24 uurs race op de Nürburgring morgen vanaf de 30e plaats overall aanvangen. In de tweede en beslissende kwalificatietraining wist Tom in de door Lammertink geprepareerde Toyo Tires Porsche een goede tijd neer te zetten, die naar eigen zeggen het maximaal haalbare was. "Ons doel was ergens tussen de 30e en 40e plaats, met de 30e positie zitten we dus aan de goede kant. Belangrijker is dat we de vierde tijd in onze klasse hebben en dat we onze 'banden conculega's' voor zijn gebleven". Coronel doelt hierbij op de Hankook-Ferrari en de Falken-Nissan, net als de Toyo Tires Porsche teams die door een japanse bandenfabrikant gesteund worden. Toyo Tires heeft hiermee dus de eerste slag al te pakken.

Foto: Gijs Bunschoten

Alhoewel de race voor Toyo vooral in het teken staat van het verzamelen van data is er dus wel degelijk een competetief element. "Ja, het blijft natuurlijk racen en er rijden twee concurerende bandenmerken in onze klasse. In één daarvan zit Peter Dumbreck, mijn teamgenoot bij Spyker en het andere team rijdt in onze klasse in de Le Mans Series, dus zowel voor Toyo als voor mij is het en leuke strijd", aldus Tom, die de nr. 46 Toyo Tires Lammertink Porsche deelt met Duncan Huisman en de Japanner Yasushi Kikuchi,

Foto: Gijs Bunschoten

Kijk voor meer info over de 24 uurs race van de Nürburgring op de website van de race: www.24h-rennen.de. Via deze site zijn ook apps te downloaden voor de iPhone en Android toestellen waarmee de race op de voet gevolgd kan worden.