Gemeente Voorschoten

2010 op de Kinderboerderij

Bijenmiddag zondag 16 mei 2010 op de Kinderboerderij

Bijenmiddag01 Na het grote succes van de bijenmiddag vorig jaar organiseert de gemeente Voorschoten ook dit jaar weer een speciale bijenmiddag op de Kinderboerderij!

Op de kinderboerderij staat een mooie bijenstal die door Imker Frans Valentijn wordt beheerd. De imker heeft diverse bijenvolken in zijn kasten. Het gaat gelukkig goed met deze bijenvolken in tegenstelling tot veel andere bijenvolken in het land, die geplaagd worden door ziekten.

Er zijn tijdens de bijenmiddag diverse activiteiten voor jong en oud! Naast onze huisimker zijn deze middag ook imkers uit omliggende gemeenten aanwezig. Heeft u altijd al willen weten hoe de honing uit de raat in een potje komt, kom dan kijken naar het honingslingeren! U kunt de imkers alles vragen over bijen, er worden rondleidingen gegeven in de bijenstal, u kunt honing proeven en er kunnen kaarsen worden gemaakt. Dit is ook erg leuk voor de kinderen! Verder kunnen kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd, waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Ook staan er diverse stands waar onder andere honing wordt verkocht en een demonstratie korfvlechten wordt gegeven.

Bijenmiddag2 De activiteiten en toegang zijn gratis! Kom dus op 16 mei naar de Kinderboerderij in Park Rosenburgh. De bijenmiddag duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

* 16 mei 2010