Gemeente Culemborg

Lente op kinderboerderij

Zondag 16 mei tussen 13.30-16.30 uur...

Kinderboerderij De Heuvel staat op zondag 16 mei helemaal in het teken van de lente. Het Steunpunt Natuur- en milieueducatie verzorgt tussen 13.30 - 16.30 uur een activiteit met de titel Leve(n)de Lente.

Eend met jongen Jonge dieren
Jonge pasgeboren dieren zijn een kenmerk van de lente. Kinderen worden aangespoord om op het terrein te gaan zoeken naar jonge dieren. En hoe ziet de bloesem van appels en de bloesem van peren er precies uit? Kinderen kunnen de juiste bloesem bij de juiste bomen en bij de juiste vruchten zoeken.

Op zondag 16 mei zullen er een hoop kuikentjes uit hun ei kruipen wat live te volgen is. De kabouters die verspreid over het terrein staan, geven wetenswaardigheden over bloesem, bloemen en vruchten. In de natuurtuin is veel te leren over vlinders, slakken en bijen. Er is een imker aanwezig met een bijenkast. Je mag zelfs zijn imkerpak aan.

Vrijwilligers
Deze middag wordt mogelijk gemaakt door de inzet van een groep enthousiaste vrijwilligers. Als u ook als vrijwilliger wilt helpen op de kinderboerderij, kom dan een keer kijken en informeer naar de mogelijkheden.