Gemeente Heiloo


Zwembad Het Baafje later open

Heiloo, 10 mei 2010

De opening van het zwemseizoen in zwembad Het Baafje is uitgesteld. De opening was gepland voor komende zondag, 16 mei, maar omdat het zwemwater nog niet op een aangename temperatuur is, is de opening uigesteld. Wanneer het bad wel opengaat, is nog niet bekend. In ieder geval blijft het bad nu ook open tot na 19 september, het geplande einde van het seizoen.

Het water van het zwembad was maandagochtend 13,7 °C, waar een temperatuur van rond de 20 °C aangenaam is. Onder die temperatuur is het voor bijvoorbeeld ouderen of mensen met gezondheidsklachten niet te adviseren om te zwemmen. Zodra het water rond de 20 °C is, gaat het zwembad vier maanden lang open. Dit betekent dat zwemmers even moeten wachten, maar net zo lang kunnen genieten van aangenaam zwemwater. Zodra het water warm genoeg is, gaat het bad open. Dit wordt op de website www.heiloo.nl/zwembad bekend gemaakt.

Wethouder Rob Opdam vindt het vervelend dat de gemeente de opening van Het Baafje heeft moeten uitstellen. âHet is een tegenvaller voor iedereen. Wij hadden graag het bad open gedaan voor al onze zwemmers. Ik hoop dat de temperatuur zich de komende weken goed ontwikkelt en Het Baafje open kan.â

Energiezuinig en temperatuur
Het Baafje is de afgelopen jaren een steeds energiezuiniger zwembad geworden. Hiermee beperkt de gemeente de uitstoot van COâen bespaart ze op termijn ook geld. Deze winter zijn bijvoorbeeld de douches vernieuwd. Die werken nu ook op zonnecollectoren. De zwembaden hebben sinds 2008 een afdekzeil en er zijn 130 zonnecollectoren op het dak geplaatst. Dit levert een besparing van COâop van 255 ton per jaar, dat is de jaarlijkse uitstoot van 79 woningen. Met de nieuwe douches gebruikt Het Baafje weer minder gas en beperkt het de uitstoot van COânog verder.