NCRV

Volgspot

Nynke Laverman in Volgspot

Zondag 16 mei 2010
23.00 uur, Radio 2

De Friese zangeres Nynke Laverman staat nooit stil en verkent graag de wereld. Om inspiratie op te doen voor haar album Nomade reisde ze naar Mongolië om daar een maand samen te leven met een nomadenfamilie. Op dit moment toert ze langs de poppodia en festivals met haar voorstelling Nomade. In het NCRV-programma Volgspot zingt ze zondag vier liedjes uit dit programma.

Zeven jaar geleden maakte Nynke Laverman met het album Sielesâlt de Friese fado tot een begrip door vertaalde gedichten van J.J. Slauerhoff te zingen op muziek uit de Portugese fadotraditie. Een verrassend nieuwe stijl, waar ze best nog even mee door had kunnen gaan. Nynke koos er echter voor om de wereld muzikaal verder te verkennen en zo kwam ze in 2005 met een album en een theatertour geïnspireerd door Latijns-Amerika: De Maisfrou. En onlangs verlegde ze voor haar derde album dus nogmaals haar grenzen door een maand lang als nomade te leven.

Nog een Friese gast in het Volgspot-café: kleinkunsttalent Theun Plantinga. Naast een eigen nummer en een kleinkunstklassieker zingt hij ook een liedje van Nynke Laverman.