Gemeente Hoorn

Straten afgesloten tijdens Marathon Hoorn

Op zondag 16 mei vinden er twee grote sportactiviteiten plaats in Hoorn: de Marathon Hoorn en een thuiswedstrijd van voetbalclub Hollandia. Voor beide activiteiten wordt veel publiek verwacht. Voor de marathon worden een aantal straten afgesloten. Houdt u er dus rekening mee dat uw reis langer kan duren. En dat het misschien verstandiger is om met de fiets te komen of met het openbaar vervoer.

De Marathon Hoorn wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Net als vorig jaar loopt het parcours van deze hardloopwedstrijd via de dijk langs het Markermeer, richting Scharwoude. De dijk tussen Hoorn en Warder is daarom zondag afgesloten voor het verkeer. De buslijn 114 wordt omgeleid en volgt een andere route.

In de binnenstad van Hoorn zijn diverse straten tussen 8.30 en 17.00 uur afgesloten voor het verkeer:

* De Draafsingel, tussen de Koepoorstweg en de Johan Messchaertstraat, is zondag afsloten tussen 8.30 en 12.00 uur. De Draafsingel, tussen de Johan Messchaertstraat en de Oosterpoort is die dag van 10.00 tot 17.00 uur afgesloten.
* De Roode Steen, het Grote en Kleine Oost, de Muntstraat, de Gouw, de Gedempte Turfhaven en het breed zijn zondag tussen 10.00 en 17.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.

Woont u in één van de afgesloten straten? Dan kunt u uw woning niet per auto bereiken op de momenten waarop de lopers van de marathon passeren. Op de andere momenten kunt u uw woning wel bereiken. Bij calamiteiten zijn de straten wel altijd bereikbaar voor hulpdiensten.

Wilt u de binnenstad verlaten per auto? Dan kunt u vanuit het havenkwartier gebruik maken van de route: Slapershaven, Kleine Oost, Willemsweg. Ook kunt u gebruik maken van de route: Achterom, Breed, Hoge Vest.

Verkeer vanaf de Provincialeweg kan de binnenstad alleen bereiken via het Keern. De Liornestraat is afgesloten vanwege herinrichtingwerkzaamheden. De Willemsweg is afgesloten vanwege de marathon.

Parkeren
Deelnemers en bezoekers van de marathon kunnen hun auto parkeren op het P+R terrein aan de Van Dedemstraat en Pelmolenpad.

Wedstrijd voetbalclub Hollandia
Voetbalclub Hollandia speelt zondag een thuiswedstrijd tegen WKE uit Emmen. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur. Bezoekers voor deze wedstrijd kunnen hun auto parkeren op het ABC en de Nieuwe Wal. Houdt er wel rekening mee dat u de uitrit van de brandweer vrij moet houden. Laatste wijziging van deze pagina: 12 mei 2010 Terug
Omhoog