Uitgeverij Bert Bakker

Boekpresentatie Jitse Schuurmans in de Supperclub

Jitse Schuurmans - De versierkunstenaars Zondag 16 mei is de boekpresentatie van 'De Versierkunstenaars: De verliezers van het Spel' van Jitse Schuurmans.
Locatie: Supperclub, Jonge Roelensteeg 21, Amsterdam De zaal gaat open om 18:00, de presentatie begint om 18:30. Toegang: gratis.
Jitse Schuurmans leest tijdens zijn studie culturele antropologie (wat dat precies inhoudt weet niemand) over een bijzondere Amerikaanse subcultuur, de `Seduction Community': een groep mannen die zich met een haast religieuze toewijding bekwaamt in het versieren van vrouwen. Voor Jitse - zelf ook geen Casanova - is het een openbaring: verleiden is te leren! Terwijl studiegenoten onderzoek doen naar de restanten van tribale samenlevingen in donker Afrika, vertrekt Jitse naar San Francisco, Californië, naar het hart van de verleidgemeenschap, om daar samen met de versierkunstenaars de stad af te struinen op zoek naar vrouwelijk schoon.
Maar het loopt anders dan hij had gehoopt. De mooie vrouwen blijken schaars, de versierkunstenaars blijken vooral goed in geld verdienen en Jitses eerste echte verovering is zijn huisgenootje, dat vervolgens verder `veldwerk' probeert te saboteren. Maar Jitse geeft niet gauw op en raakt steeds intensiever betrokken bij deze bijzondere gemeenschap. De versierkunstenaars staat vol schrijnende, opmerkelijke, maar bovenal hilarische verhalen. Met de achtergrond van een wetenschapper en de persoonlijke blik van een vrouwenliefhebber ontrafelt Jitse het mysterie van... nu eens niet alleen de vrouw, maar ook de man die zo naarstig naar haar op zoek is.