Ingezonden persbericht

Toneeltraditie in Maastricht

Van 6 t/m 16 mei 2010 is Maastricht voor het derde jaar Toneelstad. Het Maastricht Toneelstad Festival vindt plaats op de vele verschillende locaties die de stad rijk is. De toneelliefhebber en nieuwsgierige theaterbezoeker krijgt wederom een prachtig programma aangereikt met Nederlandse, Belgische en natuurlijk Maastrichtse gezelschappen.

Met vijf voorstellingen uit Maastricht, doet het festival zijn naam eer aan. Het Geluid Maastricht brengt in de serie Kakafonie, over vier generaties die leven in een overweldigende kakofonie, haar tweede voorstelling Life is too good to be true. Het Huis van Bourgondië maakt op dit moment de bijzondere voorstelling De nieuwe kleren van de keizer gebaseerd op de persoonlijke verhalen van transgenders. Natuurlijk is ook de Toneelacademie vertegenwoordigt met ieder dag een Blind Date lunchvoorstelling en de afstudeervoorstelling 3604 van Wouter Vermeiren, een bewerking van Blut am Hals der Katze van de Duitse cineast Rainer Werner Fassbinder. Toneelgroep Maastricht ontbreekt ook dit festival niet en brengt De Opgaande Zon (een tekst Herman Heijermans).

Naast Maastrichtse gezelschappen zijn ook Belgische gezelschappen goed vertegenwoordigd. Jan Declair en Koen de Sutter brengen Onder het Melkwoud een tekst van Dylan Thomas vertaald door Hugo Claus. Theater Froe Froe tovert Midzomernachtsdroom om tot een magisch poppenspel. Met het veelgeprezen Gif van Lot Vekemans en de samenwerking met Toneelgroep Amsterdam in La Grande Bouffe is ook NTGent niet te missen.

Het volledige programma van het Maastricht Toneelstad Festival en alle informatie met betrekking tot het programma, toevoegingen en achtergronden zijn te vinden op www.maastrichttoneelstad.nl en vanaf begin april in de speciale festivalkrant.