Ingezonden persbericht

Amsterdam, 15 april 2010

INNOCENT TREFT RAMIREZ VOOR DE EUROPEESE TITEL

Op 16 mei bokst Innocent Anyanwu in de Dudok Arena in Hilversum tegen de Spanjaard Hagel Hugo Ramirez om de EBA lichtvedergewicht titel. Na eerder in 2007 de Benelux titel te hebben veroverd is het Europees Kampioenschap de volgende stap in het voortdurende succesverhaal van de nog immer ongeslagen Nederlandse profbokser.

Tegenstander Ramirez is volgens promotors Kamal Chabrani en Erik van Ouwerkerk van Real Fighters een zeer waardige tegenstander; "met een lijst van 29 gevechten, waarvan 22 gewonnen, 5 verloren en 2 onbesliste partijen is Ramirez een tegenstander van formaat". Ramirez kwam reeds eerder uit in WBU en WBO Asia/Pacific titelgevechten die hij beiden op punten verloor. Hij bokste vijf maal succesvol voor de Spaanse titel. Saillant detail is dat Ramirez in al zijn partijen nog nooit is neergegaan.

Het is pakweg 15 jaar geleden dat 'Fast Eddy' Smulders in Nederland voor een EK-titel in de ring stond. Op 16 mei wordt er opnieuw boksgeschiedenis geschreven. Het gevecht is de hoofdpartij in een boksgala waarin onder meer de Andre Jansen zijn afscheidswedstrijd vecht, Golden Gloves winnaar Mitchell Balker zijn opwachting maakt en Hakan Sari te bewonderen is. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.realfighters.nl, of aan de deur van de Dudok Arena. De Dudok Arena opent haar deuren om 12h30.



Ingezonden persbericht