Ingezonden persbericht


Metropolis Festival 2010 maakt eerste namen bekend

Op zondag 4 juli vindt de 22e editie van het gratis popfestival Metropolis plaats in het Zuiderpark te Rotterdam. De programmeurs hebben zoals ieder jaar weer vernieuwende acts geselecteerd, die binnenkort niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse en internationale muziekscene.

De eerste bevestigde namen die zijn: Little Things That Kill (NL) Baskerville (NL) Baroness (VS) Chief (VS) Hef & Turk (NL) Here We Go Magic (VS) The Hickey Underworld (BE) James Yuill (UK) The Mad Trist (NL) Omar Souleyman (Syrie) The Strange Boys (VS) Tim Knol (NL).

3FM Serious Talent
In samenwerking met mediapartner 3FM worden zes Nederlandse bands geselecteerd uit de categorie 'Serious Talent'. Zo krijgen onder andere: Baskerville, The Mad Trist en Little Things That Kill de kans om op een eigen podium voor een groot publiek op Metropolis te spelen.

Metropolis presenteert 16 mei in Rotown
Er wordt momenteel nog volop aan de programmering gewerkt. In totaal zullen er op de verschillende podia van het Metropolis festival van 's middags 13.00 uur tot 21.00 uur in de avond wel veertig live bands te zien zijn. Meer namen worden op 16 mei gepresenteerd in Rotown, waar tevens nieuw indiepop talent Titus Andronicus (VS) optreedt.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Little Things That Kill (NL, Serious Talent)
Deze Amsterdamse indieband maakte ooit furore onder de naam Eleven, maakt onder de naam Little Things That Kill een album bomvol catchy, zonnige gitaarpop songs.

Baroness (VS)
Melodieus, snel en harder dan staal. Met hun laatste album The Blue Album, uitgebracht door het gerenommeerde Relapse label, speelt één van Amerika's hardste orkesten zalen en festivals over de hele wereld plat. Oordoppen in en gaan.

Baskerville (NL, Serious Talent)
Baskerville brengt een stevige, nieuwe electrosound die beïnvloed wordt door funk, rock en hiphop.

Chief (VS)
Chief maakt gitaarliedjes die doen denken aan de tijd dat verhalen vertellen de basis van liedjes schrijven was, fans bands volgden omdat ze geloofden in waar ze voor stonden, en om dat te bewijzen alle teksten woordelijk kenden. Oprecht, origineel en eerlijk.

Hef & Turk (NL)
3VOOR12 schreef over het album van Önder (Turk): 'De Kassier' is een album voor mensen die hiphop zien als het leukste spel dat er is.

Here We Go Magic (VS)
Psychedelisch, mistige elektronische texturen, eindeloos herhaalde tekstuele loops, en hier en daar wat verdwaalde, doch briljant geplaatste ambience en noise. Niet te missen.

The Hickey Underworld (BE)
The Hickey Underworld staat voor een roodgloeiende brok postmoderne rock die de luisteraar genadeloos brandmerkt. Maar tussen het rondvliegende puin weet de Antwerpse band toch enkele heerlijke briesjes popgevoeligheid te smokkelen en staat het liedje uiteindelijk altijd voorop. Belgie is al om

James Yuill (UK)
Een singersongwriter die de invloeden afkomstig van Radiohead en Nick Drake weet te combineren met de beats van Justice en The Chemical Brothers.

The Mad Trist (NL, Serious Talent)
The Mad Trist is DE nieuwe rocksensatie van Nederland. Hun debutalbum "Pay The Piper" is geproduceerd door De Staat frontman Torre Florim. The Madd Trist pakt je om je nooit meer los te laten.

Omar Souleyman (Syrie)
De Syrische Omar Souleyman gooit Koerdische, Syrische en Turkse stijlen op één dansbare hoop, niet voor niets al een absolute hit in de Arabische, Libanese en Syrische discotheken.

The Strange Boys (VS)
Met hun mix tussen Garage, Punk, R&B en Country brengen ze in 2010 hun nieuwe CD, Be Brave, uit. Nu ligt de wereld aan hun voeten.

Tim Knol (NL)
Tijdloze liedjes met een rauw randje en die ongelofelijke stem van een jongen uit Hoorn die muziek maakt waarin het beste uit heden en verleden samenkomt.

Ga voor meer informatie naar onze website:
www.metropolisfestival.nl | twitter.com/metropolisfstvl

Metropolisfestival
zondag 4 juli 2009
Zuiderpark, Rotterdam

Het Metropolis Festival wordt mede mogelijk gemaakt dankzij: De Rotterdamse Zomerfestivals, Pact op Zuid, Vestia, deelgemeente Charlois en Prins Bernard Cultuur Fonds.
Noot voor redacties