Ingezonden persbericht


Persbericht

April 2010

Zevende GGZ inGeestloop op 16 mei

Loop mee voor het goede doel

Zondag 16 mei is het terrein van GGZ inGeest in Bennebroek het decor van de GGZ inGeestloop 2010. In de afgelopen jaren werd deze ruim tien kilometer lange sponsorloop met groot succes georganiseerd als Geestgrondenloop. De laatste keer namen zo'n 400 lopers deel aan dit sportieve evenement. Dit jaar gaan de opgehaalde sponsorgelden naar het project 'Naar een gastvrije gesloten kliniek locatie Spaarnepoort'.

De loop staat bekend om zijn prettige en kleinschalige uitstraling. De route voert over het terrein van GGZ inGeest aan de Rijksstraatweg in Bennebroek op de grens van Noord en Zuid-Holland. Het 3.500 meter volledig autovrije parcours voert 600 meter over asfalt en 2.900 meter door het bos. Er wordt gelopen over veelal brede paden met enkele bochten en korte klimmetjes. Het parcours wordt in totaal drie maal gelopen. Deelnemers aan de estafetteteams lopen één ronde.


Deelname aan de 10,5 km loop is individueel. Daarnaast is het mogelijk in een team mee te lopen met de Schoonderbeek businessloop. Een deelnemend team kan uit maximaal vijf personen bestaan. Alle lopers lopen de volledige 10,5 km. Aan de estafetteloop kunnen teams met drie lopers deelnemen, iedere deelnemer loopt één ronde van 3,5 km. Voor kinderen wordt een speciale loop georganiseerd van 1,2 km.

De GGZ inGeestloop maakt deel uit van het Kennemer Loopcircuit. Kijk voor meer informatie over het goede doel, de loop en inschrijving (kinderen alléén op de dag zelf) op: www.ggzingeest.nl/loop.

----------