Ingezonden persbericht


PERSBERICHT STICHTING ZEVENHEUVELENLOOP | 28 APRIL2010

Lornah Kiplagat maakt comeback in Marikenloop

Nijmegen - Zondag 16 mei zal Lornah Kiplagat starten op de 5km bij de Marikenloop. Na ruim een jaar geen wedstrijden te hebben gelopen en een geslaagde testloop half maart heeft Kiplagat de 8e editie van de Marikenloop aangemerkt als haar officiële comeback.

Met één Europese titel, vier Wereldtitels en vier Wereldrecords is Kiplagat de meest succesvolle Nederlandse atleet van dit decennium. In 2006, 2007 en 2008 werd ze zelfs uitgeroepen tot de beste atlete van de wereld. Naast atlete is Kiplagat ook zeer actief in de naar haar vernoemde Lornah Kiplagat Foundation. Dit fonds beoogt onderwijs voor kansarme meisjes te bewerkstelligen, hetgeen ook één van de ambities is van de campagne 'Because I am a Girl' van Plan Nederland. Deze campagne is gekoppeld aan de Marikenloop en mede daarom komt Kiplagat graag naar Nijmegen.

Meer prominenten
Ook meervoudig Nederlands kampioene en recordhoudster steeplechase Miranda Boonstra zal op de 5km starten. Naast deze bekende topatleten zullen onder andere ook Marike Jager, Renate Wennemars en Aukje van Ginneken aan de Marikenloop deelnemen.

Marikenloop
De Marikenloop wordt georganiseerd door de Stichting Zevenheuvelenloop en is, met naar verwachting 10.000 inschrijfsters, de grootste vrouwenloop van Nederland. Meer informatie is te vinden op www.marikenloop.nl