Gemeente Haaren


Sancta Monica: een unieke kans

Open dag Sancta Monica: een unieke kans

Flyer open dag Sancta Monica

Op zondag 16 mei vindt er een open dag plaats op Sancta Monica.

Een unieke kans voor starters die op zoek zijn naar een betaalbare woning, maar ook voor iedereen die graag nog een keer een kijkje neemt in het voormalige klooster.

Plaats met historie

Op 4 mei 1895 is de eerste steen van het klooster gelegd. Klooster Sancta Monica is een oorspronkelijk ontwerp van architect J. de Vries-Paddenburg uit Boxtel. Op 30 maart 1896 verhuist de congregatie van `de Witte Zusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika' naar Esch. Het klooster onderging diverse verbouwingen. Zo bouwde men in 1952 een nieuwe kapel met daarachter een sacristie. Het klooster, een gemeentelijk monument, is omringd door een prachtige landschappelijke tuin. De congregatie verkocht het klooster aan Cornelis Huygens Projectontwikkeling uit Vught.

Plaats met toekomst

Voor de toekomst is het behoud van het monumentale kloostercomplex en de kloostertuin belangrijk. Cornelis Huygens Projectontwikkeling zocht in overleg met de gemeente Haaren naar een nieuwe bestemming. Het resultaat is betaalbare woningen voor starters. In Woonstichting Woonwijze is een partner gevonden om de woningen in maatschappelijk gebonden eigendom te realiseren. De samenwerkende partijen zijn trots op het resultaat, 44 betaalbare woningen in en bij het voormalige klooster. Buitengewoon betaalbaar op Sancta Monica.

Verkoop

De verkoop van de woningen is inmiddels gestart. De doelgroep is starters. Iedereen die belangstelling heeft in het project dient dit kenbaar te maken bij de verkopend makelaar, te weten Rücker Raaijmakers Makelaardij, tel 073 - 6 13 15 15. De inschrijftermijn eindigt op 26 mei 2010. Om in aanmerking te komen voor één van de woningen is inschrijving bij de gemeente Haaren op de zogenoemde lijst van gegadigden vereist. Toewijzing vindt vervolgens plaats binnen de doelgroep op datum van inschrijving. Meer informatie vindt u op www.sanctamonica.nl en www.haaren.nl

Open dag.

Voordat de verbouw van het klooster tot woningen van start gaat is iedereen in de gelegenheid het klooster van binnen te bezichtigen. Ook kunt u een wandeling maken door de prachtige tuin. U bent van harte welkom tijdens de open dag op zondag 16 mei 2010 van 11.00 tot 14.00 uur. Klooster Sancta Monica is gelegen aan de Gestelseweg 8 in Esch. De ontvangst is in de kapel met koffie en thee. Ook is er informatie over de verkoop van woningen. Bent u geïnteresseerd in een woning op Sancta Monica of wilt u graag het klooster nog een keer bekijken, dan begroeten wij u graag tijdens de open dag.