Jazzlegende George Duke naar Nederland


Eenmalig Nederlands optreden op 16 mei in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer

ZOETERMEER, 20100322 -- Jazzveteraan George Duke is al meer dan veertig jaar in de muziek actief. De 64-jarige toetsenist, zanger en producer kreeg zowel bekendheid met zijn solo albums maar ook door samenwerkingen met andere artiesten, vooral Frank Zappa. Zondag 16 mei geeft George Duke een eenmalig Nederlands optreden in Cultuurpodium Boerderij te Zoetermeer.

Duke begon zijn carrière samen met Al Jarreau in de Half Note Club in San Francisco. In Los Angeles kwam hij in contact met Frank Zappa en speelde vervolgens twee jaar in zijn band en is te horen op verschillende Zappa-platen.

Eind jaren '70 begon Duke zijn carrière als muziekproducent met de Braziliaanse instrumentalist Raoul de Souza, zangeres Dee Dee Bridgewater en talloze anderen. Zijn doorbraak als producer kwam met een album van de Amerikaanse band ' A Taste Of Honey'. De single "Sukiyaki" werd een nummer 1 hit.

Met zijn prominente en hedendaagse R&B en funk geluid weet hij zijn publiek wereldwijd met gemak te overtuigen. Artiesten als Daft Punk en Kanye West samplen zijn muziek maar al te graag.

Zondag 16 mei 2010
George Duke & band
aanvang 20.30 uur, zaal open 19.30 uur
Toegang €32,- (voorverkoop excl. servicekosten)

De voorverkoop voor dit concert start donderdag 25 maart via Ticketservice.

Cultuurpodium Boerderij
Amerikaweg 145, Zoetermeer
www.boerderij.org





Ingezonden persbericht