Theo Olof reikt eerste cd Simons Ensemble uit aan Marijn Simons


Simons Ensemble speelt vervolgens Zappa in Bethanienklooster Amsterdam

AMSTERDAM, 20100510 -- Op zondag 16 mei reikt violist Theo Olof de cd van het pas opgerichte Simons Ensemble in het Bethanienklooster te Amsterdam uit aan oprichter Marijn Simons. De cd is uitgebracht onder het label Quintone. Voor dirigent en componist Simons ligt het zwaartepunt van zijn muzikale voorkeur bij de eigentijdse muziek. Hij richtte zijn ensemble op om de kloof tussen hedendaagse muziek en het publiek te dichten.

Programma
Om 14.00 uur worden pers en publiek ontvangen met koffie, waarna om 14.15 uur Theo Olof de cd op een persoonlijke manier uitreikt aan artistiek leider Simons. Marijn Simons zal vervolgens een reactie geven over het initiatief zijn eigen ensemble op te richten. Voorafgaand aan het concert dat om 15.00 uur start, is een informeel samenzijn.

Cd
De cd is opgenomen tijdens het eerste concert dat het Simons Ensemble verzorgde op 13 maart jongstleden in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht. Dit concert werd zowel door het publiek als ook door de pers goed ontvangen. De Limburger kopte de volgende dag: `Simons Ensemble belooft veel goeds'. Op de cd zijn de volgende werken van Simons te beluisteren: The Legend of Kwahkaazuh, Five en Bas Continues.

Simons dirigeert Zappa
Het concert wordt gepresenteerd in de serie Masters on Stage. Het Simons Ensemble brengt om 15.00 uur onder de titel Simons dirigeert Zappa het werk Times Beach van de legendarische Frank Zappa. Ook klinkt het Concerto for Piano and Wind Quintet van John McCabe, Kleine Kammermusik, een werk van Paul Hindemith en vindt de wereldpremière plaats van 6 Miniatures van Marijn Simons zelf. Simons dirigeert zijn eigen ensemble.

Frank Zappa
Het is de eerste keer in bijna tien jaar dat een dirigent toestemming krijgt van de Zappa familie om een werk van Frank Zappa in Nederland uit te voeren. Times Beach is een werk dat Zappa origineel voor zes blazers gecomponeerd heeft. Hiervan zijn alleen het tweede en derde deel voltooid voor uitvoeringen.

Voor meer informatie over het Simons Ensemble, zie de SIMONS ENSEMBLE link op www.marijnsimons.com.
Voor meer informatie over het programma en kaartverkoop, kijk op www.bethanienklooster.nl.

Het Simons Ensemble





Ingezonden persbericht