Football Maties nemen liedje op met de Zuid-Afrikaanse band BCUC


AMSTERDAM, 20100514 -- Special voor Stichting Football Maties heeft dichter en librettist Ruben van Gogh een lied geschreven die op muziek is gezet door singer/songwriter Rick Treffers. De Zuid Afrikaanse band Bantu Continua Uhuru Consiousness (BCUC) uit Soweto die in Europa tourt, hoorde over het project en het lied en zij hebben hun medewerking verleend om het liedje muzikaal te ondersteunen. Rob Berends van het Amsterdamse Hippo Records heeft hun studio gratis ter beschikking gesteld.

Zondag 16 mei 2010 wordt Het Football Maties lied opgenomen, gezongen door acteur Kenneth Herdigein (Amandla Mandela) en muzikaal ondersteund door Bantu Continua Uhuru Consiousness en bassist Cor van Ingen (van o.a. Spinvis).

Over Football Maties:
De twaalf-jarige Mick Van Zon kwam op het idee om hier in Nederland voetbalschoenen voor kinderen in Zuid-Afrika in te zamelen nadat zijn vader vertelde over zijn ervaringen als voetbaltrainer in dat land: Iedereen houdt van voetbal, maar niemand heeft schoenen. Voetbal wordt als middel in Zuid Afrika gebruikt om kinderen van de straat te houden, voor te lichten over aids, agressie, drugs en drank en geweld op straat. Zo ontstond Stichting Football Maties.

Football Maties wil tijdens het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika schoenen aan de voetbal spelende kinderen geven.
Football Maties vindt het waardevol om de kinderen hier, die gewend zijn aan overvloed, bewust te maken van de waarde van voetbalschoenen voor mensen die ze niet hebben. Daarom worden kinderen van voetbalverenigingen er zo veel mogelijk bij betrokken.
Football Maties wil dit doel bereiken zonder dat er geld in omgaat. Geld is immers een middel en er is genoeg goede wil, waarde en daadkracht in Nederland om dit voor elkaar te krijgen.
Football Maties wil zo veel mogelijk mensen vragen iets (kleins) te doen. Zo krijg je met z'n allen veel voor elkaar. Natuurlijk zijn donaties welkom, om kosten te dekken.

Daarnaast is er een ambassadeurs-elftal van Football Maties opgericht, waarbij komiek en acteur John Jones, Marcel Rözer (voetbal auteur en journalist), Iwan van Duren (Voetbal International), Michael Uchebo (VVV-Venlo), Alexander Büttner, Piet Velthuizen (Vitesse) en Kenneth Herdigein (acteur) deel van uitmaken.

www.footballmaties.nl

www.youtube.com/watch?v=XXRHhNGZJPM&feature=player_embedded

www.bcuc.co.za/

Stichting Football Maties





Ingezonden persbericht