Ingezonden persbericht


Belangstelling voor Passiespelen 2010 is groot

Met nog ruim twee maanden te gaan tot de première van de 19de editie van Passiespelen op zondag 16 mei a.s. geniet het evenement nu al grote publieke belangstelling. De verkoop verloopt uitstekend en er komen dagelijks nieuwe aanvragen binnen. In mei en juni is een aantal data zelfs al nagenoeg uitverkocht. De 19de editie van Passiespelen Tegelen wordt iets heel bijzonders. Een spectaculair artistiek concept, een groots decor, nieuw gecomponeerde muziek en nieuwe kostuums moeten het tot een gedenkwaardig theaterspektakel maken. De reeks uitvoeringen begint op zondag 16 mei (première) en loopt tot zondag 12 september 2010. Er worden in totaal 23 voorstellingen gespeeld. Mis het niet; reserveer nu kaarten!

Het Tegelse Passiespel - ontstaan in 1931 - is inmiddels uitgegroeid tot een vijfjaarlijkse theatergebeurtenis van internationale allure. Emotie, passie en verraad in het drama, dat de wereld voorgoed veranderde. Het lijdensverhaal, de passie van Jezus, krijgt een nieuwe dimensie, een diepe en menselijke tragedie, die de toeschouwer door merg en been gaat, vermengd met een Goddelijke triomf. Een gedramatiseerde weergave van de laatste dagen uit het leven van Jezus.

Regisseur Cees Rullens vermijdt het nadrukkelijk om woorden als 'productie', 'voorstelling' of 'evenement' te gebruiken wanneer het om de Passiespelen gaat. Zijn Passiespelen zijn geen theatervoorstelling. Ze zijn een gebeurtenis. Een verhaal, dat spelers en toeschouwers moeten ondergaan. Opnieuw beleven, kippenvel krijgen van sommige dramatische momenten. Hij wil spel en inhoud van het passiespel weer terugbrengen naar het publiek.

Kaartverkoop
Kaarten zijn eenvoudig en snel online te bestellen via www.passiespelen.nl, telefonisch via 0900-555 9798 (VVV Zuid-Limburg) en aan de balie bij diverse VVV's en andere verkooppunten (kijk voor de actuele lijst op www.passiespelen.nl). Vanaf 24 maart 2010 zijn ook kaarten verkrijgbaar via de kassa in De Doolhof (De Drink, Tegelen). Openingstijden: di t/m za 11.00-14.00 uur. Telefoonnummer: +31(0)77-326 31 02. Tevens zijn hier op voorstellingsdagen kaarten te verkrijgen: op de zondagen vanaf 11.30 uur en op de zaterdagen vanaf 15.00 uur.

www.passiespelen.nl

////////////////////////////////////////