Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jiddische klanken in de tuin van het Bijbels Museum zondag 16 mei 2010, 15.00 uur
door het duo Marang & Van Os

Feestelijk, melancholiek en uitbundig zijn de klanken van het muzikale duo Marang & Van Os. Op klarinet en accordeon brengen Michel Marang en Peter van Os op zondag 16 mei een levendig programma ten gehore met oa. traditionele Klezmer, Strawinksy en Bloch in de tuin van het Bijbels Museum.

Klezmer, de van oorsprong Jiddische volksmuziek, is een smeltkroes van stijlen. Het Duo Marang & Van Os brengt traditionele Klezmernummers en plaatst deze in een context van muziek die vormend is geweest voor het genre. Voor of na het concert is het mogelijk de tentoonstelling From Jerusalem with Love te bezoeken, waarin ruin 500 objecten uit het Heilige Land bijeen zijn gebracht.

Michel Marang
Michel Marang studeerde klarinet bij Walter Boeykens aan het Brabants Conservatorium waar hij cum laude afstudeerde. Daarna specialiseerde hij zich verder bij Hans Deinzer (Duitsland), Roger Heaton (England) en Susan Stephens (USA). Als solist geeft hij optredens over de hele wereld en is gastdocent op het Moskous Conservatorium.

Peter van Os
Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano en arrangeren. Als studiomuzikant speelde hij muziek in voor Nederlandse speelfilms en commercials. Hij werkte samen met diverse orkesten waaronder het Metropole en het Noordhollands Philharmonisch Orkest.

Praktische informatie
Locatie: Bijbels Museum, Herengracht 366-368, 1016 CH Amsterdam Datum: zondag 16 mei
Aanvang: 15.00 uur
Duur: 60 minuten
Kosten: ¤12,50, incl. entree en een bezoek aan de tentoonstelling Reserveren: Noodzakelijk op 020-6242436 of info@bijbelsmuseum.nl

Bij slecht weer vindt het concert plaats in de historische ontvangstzaal van het museum.



Ingezonden persbericht