Ingezonden persbericht


Passiespelen 2010 maakt zich op voor de première en het bezoek van Hare Majesteit Koningin Beatrix

Zondag 16 mei 2010 is de première van de 19de editie van Passiespelen Tegelen en daarmee wordt - in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix - het startsein gegeven voor een reeks bijzondere uitvoeringen. Een spectaculair artistiek concept, een groots decor, nieuw gecomponeerde muziek, nieuwe kostuums en meer dan 400 medewerkers maken het tot een gedenkwaardig theaterspektakel, dat nog lang zal heugen. Regie is van Cees Rullens, tekst van Wiel Kusters.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen: het decor ondergaat de finishing touch, de entree wordt aangekleed met de benodigde versierselen, in de aanloop naar de première staan er extra repetities met de volledig cast op het programma, de ezel waarop Jezus zijn intocht in Jeruzalem maakt moet worden 'ingespeeld', het licht en geluid worden verder geperfectioneerd enzovoorts. Want op zondag 16 mei is het zover: dan moet alles tiptop in orde zijn.

De voorverkoop loopt ondertussen voorspoedig door. Inmiddels staat de teller al op ruim 20.000 verkochte kaarten en wekelijks komen daar gemiddeld zo'n 1000 kaarten bij. De organisatie is tevreden en kijkt met groot genoegen uit naar de première en in het bijzonder natuurlijk naar het bezoek van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Speeldata
Alle zondagen van zondag 16 mei t/m zondag 12 september 2010 en op Pinkstermaandag 24 mei om 14.30 uur en verder op de zaterdagen van 17 juli t/m 7 augustus om 18.00 uur.

Reserveren
www.passiespelen.nl
077-326 31 02 (di t/m za 11-14u) en via VVV Zuid Limburg: 0900-555 9798. Aan de balie van De Doolhof en diverse verkooppunten (zie de website voor de lijst) Tevens op voorstellingsdagen vanaf drie uur voor aanvang op locatie.

Bijgevoegd:

- persbericht in word

- fotomateriaal (fotograaf: Jacques Peeters)

(NB: aanvraag voor persaccreditatie voor de première dient uiterlijk donderdag 13 mei, 16.00 uur binnen te zijn. De aanvraag kan o.v.v naam, medium, functie, contactgegevens en motivatie gemaild worden naar math@passiespelen.nl)

www.passiespelen.nl




Ingezonden persbericht