Ingezonden persbericht


Persbericht
Utrecht 13 mei 2010

Het SchillerWielerTheater beleeft hoogtijdagen

Tijdens de 2e etappe van de Giro d'Italia puilde het theater uit van de fans, ondanks de concurrentie van grote schermen op de Neude en achter het stadhuis. De Nederlandse wielerfanaten deden niet onder voor de Tifosi, één miljoen fans stonden langs de kant om de Giro van Amsterdam naar Utrecht te beleven. Utrecht is met recht een wielergekke provincie en net als 100! Giro deelnemers heeft elke fietser wel een pijnlijke herinnering aan de ambtenarij die de provincie heeft volgeplempt met gevaarlijke nutteloze obstakels. Waar de Giro-koorts op de andere plaatsen in de stad alweer wegijlt, blijft deze in het SchillerWielerTheater onverminderd hoog: het aangeslagen Italiaanse profpeloton is maar net begonnen en nog 3 weken onderweg! De winnaar van de Giro heeft in Utrecht de basis gelegd, maar vele uitdagingen volgen. De mooiste uitdagingen zijn natuurlijk samen te beleven in het SchillerWielerTheater met elk weekeind de mooiste bergen in de beste Utrechtse ambiance.

Komende zondag wordt de 8e etappe van de Giro d'Italia live uitgezonden, die van Cianciano Terme naar Terminillo zal gaan. Vanaf 14:00 zijn alle wielerfans welkom. Entree gratis.

Zondag 16 mei 2010: 8e etappe Giro d'Italia: Cianciano Terme - Terminillo zondag 23 mei 2010: 15e etappe Giro d'Italia: Mestre - Monte Zoncolan zaterdag 29 mei 2010: 20e etappe Giro d'Italia: Bormio - Passo del Tonale

Schiller Theater, Place Royale
Minrebroederstraat 11

zie verder: www.schillertheater.nl
-----
Noot voor de redactie