Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZATERDAG 15 MEI 2010

Geen Daden Maar Woorden Festival Den Bosch, een doorslaand succes!

In de Verkadefabriek in Den Bosch konden bezoekers op zaterdagavond 15 mei naar hartenlust zappen van gevestigde dichters en schrijvers naar aanstormend talent of experimentele durfals. Geen Daden Maar Woorden Festival Den Bosch was met 730 bezoekers nagenoeg uitverkocht.

Met een geheel nieuwe opzet werd voor het eerst gebruikgemaakt van de gehele Verkadefabriek. De veelzijdige programmering bood een unieke combinatie van literaire voordrachten, concerten, theatrale voorstellingen en onverwachte gastoptredens. Voorstellingen vonden plaats van foyer tot filmzalen en van serre tot theaterstudio's. Met één enkel kaartje konden bezoekers tijdens deze vijfde editie genieten van een grote diversiteit aan disciplines.

De aftrap werd in de grote zaal gegeven door Katinka Polderman en Roos Rebergen die gezamenlijk het theaterduo Roospolder vormen. Met een dwarse, humorvolle performance wisten deze stoere dames het publiek voor zich te winnen en zetten zij de toon voor een veelbelovende avond.

Een unieke bijdrage aan het programma werd gegeven door Dimitri Antonissen. Deze inmiddels zeer bekende Vlaming gaf zijn publiek een blik in de keuken van een stiftdichter. Deze dichter 'die niet schrijft maar schrapt' droeg voor, toonde en vertelde over zijn werk.

Hoewel Tom Lanoye net niet werd beloond met de Libris Literatuur Prijs vierde hij in Den Bosch zijn eigen feestje. Als schrijver op het toppunt van zijn kunnen bewerkte hij het publiek op unieke wijze tijdens zijn voordracht uit eigen werk. Robert Vuijsje bood tegen elven een mooi en luchtig contrast. Hij droeg voor uit zijn controversiële roman Alleen maar nette mensen - waarvoor hij niet alleen de Gouden Uil maar ook De Inktaap 2010 in de wacht sleepte - en had de lachers stevig op zijn hand.

Ook Ronald Giphart, Ivo Victoria en Ramsey Nasr maakten deel uit van het programma. Wilfried de Jong wakkerde de wielerkoorts aan met een voordracht uit zijn bundel De linkerbil van Bettini en de Bossche wedhouder Rodney Weterings gaf in de gloednieuwe foyer zijn mening over de staat van de stad in een voorgedragen column. Verder waren er optredens te zien van o.a. De Kift, Hanneke de Jong, Arthur Umbgrove en MATZER Theaterproducties. Puur Dansen met DJ Pathless sloot de avond af met een spectaculaire afterparty.

Voor wie niet aanwezig was in Den Bosch, geen nood! Passionate Bulkboek organiseert dit jaar nog twee edities van Geen Daden Maar Woorden Festival: op 9 oktober in de Rotterdamse Schouwburg en op 23 oktober in Theater De Kikker in Utrecht. Beide edities bieden een eigen unieke combinatie van auteurs en artiesten.

Geen Daden Maar Woorden Festival


15 mei 2010 Den Bosch, 5de editie


9 oktober 2010 Rotterdam, 13de editie


23 oktober 2010 Utrecht, 1ste editie

www.gdmw.nl