Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 16-05-2010

Vier mannen aangehouden voor baldadigheid

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 mei heeft de politie vier mannen aangehouden voor baldadigheid.

Omstreeks 00.30 uur kreeg de politie melding dat aan de Overtoom in IJsselstein vijf personen tegen fietsen aantrapten. Toen agenten ter plaatse kwamen konden zij vier mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar, uit Nieuwegein en IJsselstein, aanhouden op basis van het door de melder opgegeven signalement. Er werd geen schade aangetroffen. De mannen kregen bekeuringen voor baldadigheid en werden vervolgens weer in vrijheid gesteld.

Jongens vernielen plantsoen

VIANEN Zaterdag 15 mei werden twee jonge mannen aangehouden voor het vernielen van struiken uit het plantsoen.

In de omgeving van de Jan Blankenweg in Vianen zag een getuige rond 6.00 uur op zaterdagochtend dat twee personen, 17 en 18 jaar oud, beide uit Vianen, struiken uit het plantsoen trokken en deze in het water gooiden. Toen de politie hen later in de Voorstraat aanhield, bleken zij onder invloed te zijn. Ze zijn naar het politiebureau gebracht, waar proces verbaal voor vernieling tegen hen is opgemaakt. Daarna konden zij naar huis.

Groepje jongeren mishandeld

IJSSELSTEIN Op de Televisiebaan werden vrijdagavond 14 mei twee jongens en een meisje belaagd door een groepje jongens.

Rond 22.00 uur kreeg de politie de melding over een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Toen agenten op de Televisiebaan arriveerden bleek een 17-jarige jongen uit Culemborg in zijn buik te zijn geschopt en een 17-jarige jongen uit Nieuwegein had een verwonding aan zijn gezicht. Een vrouw van 18 uit IJsselstein was van haar scooter getrokken. Zij vertelden dat een schermutseling was ontstaan met het passerende groepje jongens, ongeveer 7 personen. Van de jongens is een signalement opgenomen. De slachtoffers overwegen aangifte te doen.

Beveiliger mishandeld tijdens Lekfeest

LOPIK In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 mei 2010 werd een 31-jarige beveiliger uit Den Haag van het Lekfeest in Lopik in zijn gezicht geslagen.

Na de melding van 02.40 uur werd de verdachte, een 21-jarige Amsterdammer, aangehouden en ingesloten voor verhoor. Er is proces verbaal voor mishandeling tegen hem opgemaakt.