Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 16-05-2010

Fiets in de gracht

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een jongen aangehouden voor baldadigheid. Omstreeks 01.00 uur zag cameratoezicht dat een 17-jarige jongen uit Utrecht een fiets in de gracht gooide in de omgeving van de Drakenburgstraat. De jongen werd getraceerd en aangehouden door agenten.

Gestoken

UTRECHT- Op zondagochtend werd een vrouw aangehouden omdat ze haar vriend had gestoken met een mes. Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding dat een man was gestoken met een mes in een woning aan de Hopakker. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen een man, 41 jaar, aan die was gestoken met een mes o.a in zijn borst. De man was bij kennis en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De 33-jarige vrouw werd direct aangehouden.

Door een uit de hand gelopen ruzie pakte de vrouw een mes en stak haar vriend hiermee. De man kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Vluchtgedrag

UTRECHT- Op zaterdagavond ging een automobilist er vandoor maar kon toch worden aangehouden.

Omstreeks 00.10 uur wilden agenten een 22-jarige automobilist uit Vianen controleren op de Amsterdamsestraatweg. Een stopteken werd gegeven maar de automobilist negeerde dit teken en reed hard door. Een korte achtervolging ontstond en op de Begoniastraat aangekomen rende de man zijn auto uit, een café in. De man werd aangehouden en gezien de dranklucht om hem heen had hij gedronken. De man weigerde te blazen op het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bij een weigering van de ademanalyse wordt altijd de hoogste straf worden gegeven voor het rijden onder invloed en wordt altijd het rijbewijs worden ingenomen.

Rijden op gestolen bromfiets

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets zat.

Omstreeks 14.00 uur zagen agenten twee jongens op een scooter zitten aan de Arnodreef. Bij het zien van de agenten renden de jongens hard weg en de bromfiets bleef achter. Het contactslot van de bromfiets was verwijderd, de bromfiets stond als gestolen te boek. De achtervolging op de bestuurder werd ingezet en stopte uiteindelijk op de Regentesselaan . Hier werd de 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden.

Inbreker gepakt

UTRECHT- Op zondagochtend werd een inbreker gepakt.

Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een bedrijf aan de Franciscusdreef. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een auto rijden met gedoofde verlichting. De achtervolging werd ingezet en op de Grenadadreef werd de auto klemgereden. De twee inzittenden zagen kans de auto uit te rennen en de achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk kon een 20-jarige man uit Zeist worden aangehouden. Bij het bedrijf waren enkele goederen weggenomen die werden teruggevonden in de auto.

Portier geslagen

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man aangehouden die een portier had geslagen. Omstreeks 04.45 uur waren twee personen vervelend geweest bij een horecagelegenheid aan de Loeff Berchmakerstraat en hadden vervolgens de portier geslagen. Cameratoezicht had een verdachte gezien op de Oudegracht. De 29-jarige man uit Zeist, werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Verdovende middelen

UTRECHT- Op zaterdagavond gooide een automobilist een kostbare buit weg.

Omstreeks 23.55 uur zagen agenten een auto met hoge snelheid rijden over de Japuradreef. Agenten gingen achter de auto aan welke stopte bij een pleintje aan de Jamaicadreef. De bestuurder, 19-jaar uit Utrecht, stapte direct uit en vertelde dat hij geen rijbewijs had. Kort hierop rende de man hard weg en de achtervolging werd ingezet. Een agent zag dat hij tijdens zijn vlucht een zakje weggooide. De man kon worden aangehouden en werd in de politieauto gezet.

In het weggegooide zakje zaten 21 bolletjes met vermoedelijk verdovende middelen. De man is ingesloten voor verhoor.

Bestolen van ketting

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een man bestolen van zijn halsketting.

Omstreeks 23.50 uur was een 43-jarige man uit Utrecht zijn hond aan het uitlaten aan de Adriaan Menninckkwartier. Plotseling stopte een scooter met hierop twee jongens. Een van de jongens stapte af en bedreigde de man met geweld. De jongen trok hard aan de gouden ketting van de man die hij om zijn hals had hangen. Deze ketting, met hanger van FC Utrecht, brak en de jongen sprong weer op de bromfiets en het duo verdween.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, politie Utrecht.