Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 16-05-2010

Poging inbraak

AMERSFOORT- Op zondagochtend werden twee mannen aangehouden nadat ze getracht hadden in te breken. Omstreeks 02.15 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een horecagelegeheid aan de Meridiaan. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen twee personen hard wegrennen. De achtervolging werd ingezet en eindigde in een sloot. De twee jongen van 15 en 16 jaar uit Amersfoort en Amsterdam werden direct aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of er inderdaad is ingebroken.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd omstreeks 02.00 uur een 31-jarige automobilist uit Dongen aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Hij werd gecontroleerd op de Zuidsingel omdat hij tegen het verkeer in reed. De man bleek te hebben gedronken en de blaastest op het bureau wees 660 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Op de Stadsring zagen agenten omstreeks 04.45 uur een 26-jarige automobilist uit Delft rijden zonder verlichting. De man werd gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 465 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en omdat hij een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs direct afgepakt.

Weddenschap mislukt, man aangehouden

LEUSDEN- Op vrijdagavond werd een man aangehouden vanwege diefstal. Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie de melding van een diefstal aan de Treekerweg. Een 42-jarige man was de vlaggenmast ingeklommen en had getracht de wimpel te stelen. De man werd aangehouden en gaf aan dat hij dit deed voor een weddenschap. Er werd geen schade geconstateerd. De enige financiële schade was voor de 42-jarige man uit Leusden. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid en voor het zich bevinden op verboden grond.