Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 16-05-2010

Oplichters

VEENENDAAL- Op vrijdagavond werd een vrouw slachtoffer van oplichters. Omstreeks 20.00 uur werd bij een 86-jarige vrouw aangebeld aan het Park Sparrendaal. Voor de deur stonden een man en een vrouw met een bosje bloemen. Zij gaven aan van de ouderenzorg te zijn en even met haar te willen praten. Eenmaal binnen heeft de man kennelijk kans gezien de portemonnee van de vrouw mee te nemen. Toen de man en de vrouw waren verdwenen rook de vrouw onraad. Toen bleek dat er al meer dan 1000 euro van de rekening was afgehaald. De politie verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Heuvelrug.

Vernielers aangehouden

ELST- Op vrijdagavond werden twee vernielers aangehouden. Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen vernielingen hadden gepleegd in een restaurant aan de Rijkstraatweg. Agenten gingen direct ter plaatse en de twee mannen werden in de omgeving aangetroffen. De 48-jarige man uit Elst verzette zich hevig tegen zijn aanhoudingen en schopte een agente tegen haar been. Uiteindelijk konden deze man en de andere man, 30 jaar oud uit Elst, worden aangehouden. In de gelegenheid hadden ze vernielingen aangericht. Waarom ze dit hadden gedaan is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Fiets gestolen

VEENENDAAL- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij een fiets had gestolen. Omstreeks 01.00 uur kreeg de politie de melding dat een groep van 6 personen zich vervelend gedroeg in de binnenstad van Veenendaal. Agenten hielden dit groepje op afstand in de gaten en zagen dat een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een op slot staande fiets aan de Zandstraat oppakte en meenam. Door agenten werd de man direct aangehouden.