Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 16-05-2010

Politie onderzoekt overval snackbar

TILBURG: Zaterdagavond werd omstreeks 20.15 uur een overval op een snackbar aan het Textielplein gemeld. De eigenaar verklaarde dat hij alleen aan het werk was. Er waren geen klanten binnen. Er kwamen twee jongens binnen, één van hen had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn handen. Ze eisten geld. Ze hebben uiteindelijk een gering geldbedrag meegenomen. Het zou gaan om jongens van 17/18 jaar. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld en een SMS-Alert bericht verzonden. Dit heeft niet geleid tot de aanhouding van de daders. Tekst SMS Alert bericht: Tilburg, Textielplein. Verval met wapen. 2 jonge daders, 1.60 en 1.80, donker kleding met capuchon, vrij lang bruin haar, blank met zwarte tas

Vier arrestaties tijdens horecatoezicht in Tilburg

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben vannacht vier arrestaties verricht. Het was volgens de dienders een wat onrustige en rommelige dienst. Twee Polen (23 en 26 jaar) werden omstreeks 23.30 uur op het Piusplein aangehouden nadat ze slaags waren geraakt met portiers van een horecazaak. Een 19-jarige Tilburger werd omstreeks 02.15 uur aangehouden op het Hendrikhof. Hij was daar met een vriend aan het vechten. Een 19-jarige Oisterwijker werd omstreeks 03.30 uur op de Schouwburgring aangehouden omdat hij tegen een verkeersbord trapte. Nadat agenten hem daarover aanspraken, maakte hij richting een van hen een snijbeweging op zijn nek.

Tilburger (20) verdacht van verlaten plaats ongeval

TILBURG: De politie verdenkt een 20-jarige Tilburger van het verlaten van een plaats ongeval na een aanrijding en het rijden onder invloed. Vannacht kwam omstreeks 00.35 uur een melding dat iemand met een quad tegen de roldeur van een snackbar aan de Heuvelstraat was gereden en daarna was weggerend. Even later reed er een bestuurder toch weg met de quad, zonder zijn identiteit bekend te maken. . Agenten zagen de bedoelde quad rijden en hebben de bestuurder op de Besterdring aan gehouden. de bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 295 ugl. Hij had naar eigen zeggen zes glazen whisky cola gedronken. Volgens hem had iemand anders de aanrijding met zijn quad veroorzaakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Drie arrestaties op Station CS in Tilburg

Vannacht zijn omstreeks 03.10 uur op het Station aan de Spoorlaan op aanwijzing van beveiligingspersoneel drie mannen aangehouden die zich daar misdragen hebben. De groep was luidruchtig in de trein naar Den Bosch gestapt en sloeg op tafels en stoelen. Ook ging een van hen voor een deur staan en belemmerde andere reizigers naar binnen te gaan. Ze kregen van de hoofdconducteur een waarschuwing maar trokken zich daar niets van aan. Vervolgens werd er gevorderd de trein te verlaten. Ook hieraan gaven ze geen gevolg. Er ontstond een opstootje waarna ook de politie werd gealarmeerd.

De verdachten zijn een 22-jarige man uit Apeldoon, een 20-jarige man uit Haarlem en een 23-jarige man uit Den Bosch. De Bosschenaar werd op aanwijzing van een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden Hij vertelde dat hij was ingestapt in de trein. Hij had een van de jongens waarmee de Beveiliging problemen had aangesproken en gevraagd rustig aan te doen. Hij werd toen door die knaap tot vier keer toe op zijn gezicht geslagen. Zijn bril is ontzet.

Bewoner achtervolgt jongens die autospiegels vernielen

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.30 uur op
Dongewijkdreef op aanwijzing van een getuige twee knapen, Tilburgers van allebei 19 jaar, aangehouden die op de Reuverlaan vernielingen aan auto's hebben aangericht.

De getuige verklaarde dat hij vannacht wakker werd van straat lawaai. Er passeerde een groep jongens en meisjes die erg luidruchtig waren. Plotseling hoorde hij een knal. Hij keek naar buiten en zag dat de rechterbuitenspiegel van zijn auto vernield was. Even later hoorde hij verderop in de straat weer hetzelfde geluid. Hij kleedde zich aan, stapte in zijn auto en hield de groep staande op het fietspad langs de Dongewijkdreef. Hij belde de politie die twee jongens heeft
aangehouden. Ze gaven toe dat ze al fietsend spiegels van auto's hadden afgetrapt. De politie heeft vernielingen aan drie auto's geconstateerd. Bij drie andere auto's kon de buitenspiegel in de oorspronkelijke stand terug gezet worden.

Zaterdagavond werd omstreeks 23.30 uur op aanwijzing van bewoners op de Textielstraat ook al een man, een 26-jarige Tilburger aangehouden ter zake vernielingen aan auto's. Buurtbewoners zagen dat de man
boksbewegingen maakte en met de slagen zeker twee autospiegels vernielde.

Tilburgse jongen beroofd van fiets

TILBURG: Twee nog onbekende jongemannen hebben vannacht een 16-jarige Tilburger beroofd van zijn fiets. Het slachtoffer reed omstreeks 00.30 uur over de Dongensekanaaldijk. Twee jongen die daar liepen, trapten tegen zijn fiets aan waardoor hij op de grond viel. Terwijl hij op de grond lag, pakten de straatrover zijn fiets en reden daarop weg in de richting van de Reeshof.. De daders waren allebei circa 20 jaar oud. Een was blank, de ander had een Aziatisch uiterlijk.

Politie onderzoekt inbraak billenwinkel

TILBURG: Vannacht is omstreeks 05.30 uur ingebroken in een optiek aan de Bredaseweg. De inbrekers hebben aan de voorzijde van de zaak met trottoirtegels een ruit ingegooid. Uit de zaak zijn vooral zonnebrillen gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 16-05-2010 11:23 | © Regio Midden en West Brabant |